Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Krievijā, Volgogradas apgabalā avarējis Su–34 (2)

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Krievijas Aizsardzības ministrija ziņo, ka mācību lidojuma laikā Volgogradas apgabalā avarējis bumbvedējs Su-34. Ministrija norāda, ka lidmašīnā, kas nogāzās neapdzīvotā vietā, nebija munīcijas. Bumbvedēja apkalpei izdevās katapultēties.

Saskaņā ar provizoriskiem datiem lidmašīnas avārijas cēlonis bija tehnisks defekts. Pašlaik notikuma vietā strādā īpaša komisija.

Šis ir jau otrais Su–34 katastrofas gadījums 2024. gadā. Iepriekšējais notika 11. jūnijā Ziemeļosetijā: lidmašīna avarēja mācību lidojuma laikā. Toreiz apkalpei neizdevās izglābties.

2022. un 2023. gadā Su–34 avarēja trīs reizes. Pagājušā gada maijā iznīcinātājs nogāzās Istrovkas ciematā, Brjanskas apgabalā, netālu no Ukrainas robežas, un bojā gāja pilots un stūrmanis. 2023. gada septembrī Su–34 avarēja Voroņežas apgabalā. 2022. gada rudenī ugunsgrēks vienā no dzinējiem izraisīja bumbvedēja ietriekšanos dzīvojamās mājās Jeiskā, Krasnodaras apgabalā, nogalinot sešus cilvēkus un 19 ievainojot.

Su–34 ir paredzēts precīzu triecienu veikšanai pret sauszemes mērķiem operatīvajā un taktiskajā dziļumā, kā arī gaisa mērķu iznīcināšanai. Lidmašīnas apkalpi veido divi cilvēki – pilots un stūrmanis. Su–34 var sasniegt ātrumu līdz 1900 km/h. Lidojuma rādiuss bez degvielas uzpildes ir 4500 km.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu