Šodienas redaktors:
Baiba Cimoška

Vismaz desmit bojāgājušie raķešu triecienā Golānas augstienēs (16)

Foto: Reuters/ScanPix

Izraēlas okupētajās Golānas augstienēs raķešu triecienā nogalināti vismaz desmit cilvēki. Saskaņā ar Izraēlas Ārlietu ministrijas augsta ranga amatpersonas teikto upuri bija bērni un jaunieši.

Izraēlas raidorganizācija “N12 News” ziņo, ka Golānas augstienēs notikušā raķetes trieciena rezultātā futbola laukumā bojāgājušo skaits ir pieaudzis līdz vismaz desmit cilvēkiem. Kāds aculiecinieks ziņu aģentūrai “Reuters” pastāstīja, ka laukumā nogalināti daudzi bērni. Izraēlas Ārlietu ministrijas augsta ranga pārstāvis to ir apstiprinājis.

Saskaņā ar Izraēlas bruņoto spēku sniegto informāciju šiītu kaujinieku grupējums “Hezbollah” iepriekš no Libānas uz Izraēlas okupētajām Golānas augstienēm bija izšāvis aptuveni 40 raķetes. Vismaz viena raķete trāpīja Madschdal Shams ciematā, paziņoja bruņotie spēki. Karavīri un mediķi nogādāja ievainotos drošībā.

Saskaņā ar laikraksta “The Times of Israel” ziņojumu raķete trāpīja futbola laukumā. Deviņi ievainotie vecumā no 10 līdz 20 gadiem bija kritiskā stāvoklī. Šis ir nopietnākais incidents pēdējo mēnešu laikā Izraēlas un Libānas sadursmēs.

Tomēr “Hezbollah” nāca klajā ar paziņojumu, ka tai nav nekāda sakara ar šo incidentu. Tā kategoriski noraida apsūdzības par uzbrukumu Madschdal Shams.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu