Šodienas redaktors:
Baiba Cimoška

Noskaties Meža izstrādātājiem pārmet Pokaiņu meža svētvietas postīšanu (3)

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pokaiņu mežs ir savdabīga vērtība ne vien Latvijas dabas ainavā, bet arī vieta, kur daži sajūt pārdabiskus spēkus un enerģijas. Taču pašlaik valda satraukums par Pokaiņu nākotni, jo mežistrāde pamatīgi sarētojusi ierasto ainavu, vēsta LTV “Panorāma”.

Parasti klusajā Pokaiņu mežā pašlaik ir skaļi. Šeit satikušās divas pasaules. No vienas puses – meža mīlētāji, kam šī ir svēta spēka vai pastaigu vieta. No otras – uzņēmums, kas šeit veic saimniecisko darbību.

Pokaiņu meža aizstāvji šo vietu uzskata par senu apbedījumu kalniņu. Tam arī dots īpašs nosaukums – Zikurāts. Pilna arheoloģiskā izpēte gan nav veikta tādēļ, kas šeit atrodas – to pilnīgi droši pagaidām neviens nevar pateikt. Tikmēr "Latvijas Valsts meži" šeit ierīkojuši treilēšanas ceļu. Tieši pāri Zikurātam tagad iet sliedes.

"Šeit bija tāda vieta, kur cilvēki var nākt un atrast savu spēku, savu aizsardzību. Man sirds asiņo un raud, kad redzu šos traktorus, kas brauc un zāģē to enerģiju," neslēpj Pokaiņu meža apmeklētāja Jekaterina.

"Latvijas Valsts mežu" Zemgales reģiona meža apsaimniekošanas vadītājs Jānis Zitāns teic: "Tas, ko mēs esam apņēmušies – šo vietu iespēju robežās saglabāt arī nākošajām paaudzēm tādu, kāda viņa ir, bet jāsaprot, ka ik pa laikam mizgraužu bojājumi, vēja postījumi arī klasiska mežsaimniecība attiecībā uz audzēm, kuras aug nepārtraukti, ir jāveic kopšana un tīrīšana."

Vairāk skaties LTV “Panorāma” sižetā

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu