Šodienas redaktors:
Baiba Cimoška

Izraēla: Ar sestdien notikušo slaktiņu "Hizbollah" ir pārkāpusi visas sarkanās līnijas (5)

Foto: AP

Izraēlas aizsardzības ministrs Joavs Galants svētdien solīja, ka atbildes triecieni ienaidniekam būs smagi, savukārt Izraēlas Ārlietu ministrija paziņoja, ka Libānas šiītu bruņotais grupējums "Hizbollah" ir "pārkāpis visas sarkanās līnijas" pēc tam, kad Izraēla vainoja grupējumu par raķetes triecienu futbola laukumam Golānas augstienēs.

"Ar sestdien notikušo slaktiņu "Hizbollah" ir pārkāpusi visas sarkanās līnijas. Tā nav tikai armijas cīņa pret armiju, bet gan teroristu apzināta rīcība, apšaudot civiliedzīvotājus," paziņoja Izraēlas Ārlietu ministrija.

Irānas atbalstītā "Hizbollah" uzņēmās atbildību par vairākiem uzbrukumiem Izraēlas armijas pozīcijām pēc letāliem tās uzbrukumiem Libānas dienvidos, taču grupējums uzsvēra, ka tam "nav nekādas saistības" ar raķešu triecienu futbola laukumam Izraēlas okupētajām Sīrijas Golānas augstienēm, kur tika nogalināti vismaz 12 bērni un jaunieši.

Izraēlas Ārlietu ministrija paziņoja, ka "mūsu zēnus un meitenes" druzu apdzīvotajā Madždalšamsā nogalināja ar "Irānas raķeti". Ministrijas paziņojumā piebilsts, ka "Hizbollah" ir vienīgā teroristiskā organizācija, kuras arsenālā esot tāda veida raķetes.

"Izraēla izmantos savas tiesības un pienākumu pašaizsargāties un atbildēs uz slaktiņu," paziņoja ministrijā.

Irāna brīdināja, ka jebkādas Izraēlas "militārās avantūras" Libānā varētu izraisīt "neparedzētas sekas".

Pēc raķetes trieciena Golānas augstienēs Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu nolēma pārtraukt vizīti ASV un pēc iespējas ātrāk atgriezties Izraēlā.

"Izraēla neļaus tādam slepkavnieciskam uzbrukumam palikt bez atbildes, un "Hizbollah" par to samaksās tik dārgi, kā nekad agrāk," teica Netanjahu.

Izraēlas armija svētdien paziņoja, ka, reaģējot uz raķetes triecienu, ir veikusi atbildes triecienus pa "Hizbollah" mērķiem "gan dziļi Libānas teritorijā, gan Libānas dienvidos".

Kopš pērn oktobrī sākās karš Gazas joslā, Izraēla un palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās" atbalstošais 'Hizbollah" gandrīz ik dienu ir viens otru apšaudījuši.

Šo sadursmju intensitāte Izraēlas ziemeļos un Libānas dienvidos pēdējā laikā ir ievērojami palielinājusies. Upuri ir abās pusēs, radot bažas, ka konflikts varētu izplatīties plašāk reģionā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu