Šodienas redaktors:
Baiba Cimoška

Foto un video Svētdienas vakarā saņemti pirmie ar sliktajiem laikapstākļiem saistītie izsaukumi

Negants vējš un nokrišņi Rīgā
Negants vējš un nokrišņi Rīgā Foto: Jānis Škapars/TVNET GRUPA

Svētdienas vakarā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis pirmos divus ar sliktajiem laika apstākļiem saistītos izsaukumus.

VUGD preses pārstāve Viktorija Gribuste informēja, ka līdz plkst.20 saņemti divi pieteikumi par bīstamiem kokiem, kas draud uzkrist uz ēkām. Vienā gadījumā koks bija atspiedies pret ēkas balkonu.

Minētie izsaukumi saņemti Rīgā un Talsu novadā.

Video: Applūdusi brauktuve zem Akmens tilta. 2024.g. jūlijs

Kā ziņots, svētdien un pirmdien gaidāmā ļoti stiprā lietus un vēja dēļ Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs valsts centrālajā daļā ir izsludinājis divus sarkanos jeb augstākā līmeņa brīdinājumus.

Jaunākās prognozes liecina, ka stiprākais vējš un intensīvākie nokrišņi Latvijā gaidāmi pirmdien naktī un no rīta, un stihija vissmagāk skars Rīgas līča dienvidu piekrasti un Zemgali.

Saskaņā ar LVĢMC datiem, svētdien līdz plkst.19 visvairāk lija Kurzemes rietumos. Ventspilī nokrišņu daudzums sasniedza 45 milimetrus jeb 71% no mēneša normas, Pāvilostā - 41 milimetru jeb 67%. Vairākās citās novērojumu stacijās Kurzemē, kā arī Zosēnos nokrišņu daudzums pārsniedza 15 milimetrus.

Iedzīvotāji sociālajos tīklos dalījušies ar foto un video materiāliem, kuros redzamas applūdušas ielas Ventspilī, tomēr tās ir izbraucamas.

Foto: Lietus Rīgā

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu