Mali separātisti sakauj "Vagner" algotņus (10)

"Vagner" algotņi Āfrikā 2024.g. jūlijā
"Vagner" algotņi Āfrikā 2024.g. jūlijā Foto: t.me/grey_zone

Pēc trīs dienu intensīvām kaujām reģionā pie Alžīrijas robežas tuaregu separātistu vadītā koalīcija svētdien pasludināja plašu uzvaru pār Mali armiju un tās sabiedrotajiem no Krievijas, ko veido algotņu grupējuma "Vagner" kaujinieki.

"Mūsu spēki sestdien izlēmīgi likvidēja ienaidnieka kolonas," paziņoja CSP-DPA alianses preses pārstāvis Mohameds Elmauluds Ramadāns.

Viņš piebilda, ka ir iznīcināts un konfiscēts daudz ieroču un aprīkojuma, kā arī ir saņemti gūstekņi.

Ukrainas ziņu aģentūra "Ukrinform" svētdien vēstīja, ka CSP-PSD sociālajā platformā "X" ir piedāvājusi Ukrainas pusei nodot sagūstītos "vagneriešus".

"Mēs, CSP-DPA bruņotie spēki, vēlamies paust savu solidaritāti jūsu cīņai pret krievu noziedzniekiem. Esam sagūstījuši daudz "Vagner" algotņu, un vēlamies šos gūstekņus nodot jums kā atbalsta un solidaritātes apliecinājumu. Tāda žesta nolūks ir palīdzēt jūsu cīņā par taisnīgumu un brīvību," pausts alianses paziņojumā.

Rietumāfrikas valsts hunta, kas 2020.gada apvērsumā nāca pie varas, ir apņēmusies atkarot visu valsts teritoriju no separātistiem un džihādistiem, jo īpaši neatkarības bastionā valsts ziemeļos Kidalā.

Ceturtdien sākās intensīvas kaujas starp Mali armiju un separātistiem Tinzauatēnā Mali ziemeļos, kur pēdējo desmit gadu laikā koncentrējušās daudzas armijas un separātistu kaujas.

Mali armija reti ziņo par saviem zaudējumiem kaujās. Huntas un bruņoto grupējumu darbības rezultātā Mali vairs gandrīz nav atlikuši neatkarīgi avoti informācijai par militāriem jautājumiem.

Lai gan tradicionāli Mali ir veidojusi alianses ar bijušo koloniālo lielvaru Franciju, hunta izvēlējusies ciešas attiecības ar Krieviju un ir izmantojusi Krievijas specdienestu kontrolēto "Vagner" algotņu pakalpojumus.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu