ŅEM VĒRĀ Izsludināts oranžais brīdinājums par augstu ūdens līmeni upēs

Foto: Lita Millere/LETA

Pēc intensīvajiem nokrišņiem strauji paaugstinās ūdens līmenis upēs valsts centrālajā daļā, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Zemgalē un Vidzemes dienvidrietumos izsludināts oranžās pakāpes brīdinājums par augstu ūdens līmeni upēs un plašāku teritoriju applūšanu ūdenstilpju tuvumā, savukārt lielākā valsts daļā spēkā dzeltenās pakāpes brīdinājums.

Hidrologi norāda, ka intensīvie un ilgstošie nokrišņi zemākajās vietās un urbānajās teritorijās jau izraisījuši plūdus, sākušas applūst arī upju palienes un zemākās vietas upju krastos. Visstraujākā ūdens līmeņa paaugstināšanās ir bijusi Lielupes baseina upēs.

Sagaidāms, ka krasāka ūdens līmeņa paaugstināšanās sāksies arī Salacas, Gaujas un Daugavas baseina upēs. Turpmākajās dienās paaugstināsies ūdens līmenis un applūdīs plašākas teritorijas ūdenstilpju tuvumā.

Upēs prognozēta ūdens līmeņa paaugstināšanās par 0,2-2 metriem. Dažās upēs maksimālais ūdens līmenis gaidāms jau nedēļas sākumā, citās - līdz šīs nedēļas beigām.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu