FOTO un VIDEO Jūrmala pārcietusi plašus vētras postījumus (10)

29.jūlija vētras postījumi Jūrmalā - aculiecinieka foto
29.jūlija vētras postījumi Jūrmalā - aculiecinieka foto Foto: TVNET aculiecinieks

Kopš svētdienas, 28. jūlija, vakara Latviju šķērso ciklons, nesot ekstremāli stipru, ilgstošu lietu, kā arī vēja brāzmas ar spēku 20-24 m/s, vietām piekrastes rajonos pat 27-30 m/s. Viena no pilsētām, kas piedzīvojusi plašus vētras postījumus, ir Jūrmala.

Video atskats: Vētra Jūrmalā

Vētra radījusi nelielus postījumus arī Valsts prezidenta Jūrmalas rezidencē, aģentūrai LETA pastāstīja prezidenta Edgara Rinkēviča padomnieks Mārtiņš Drēģeris.

Rezidences dārzā esot aplauzti koku zari, tāpēc nepieciešama sakopšana. Ņemot vērā minēto, Valsts prezidents otrdien strādās Rīgas pilī.

Rinkēvičam otrdien Jūrmalas rezidencē bija paredzēta tikšanās ar Luksemburgas Lielhercogistes premjerministra vietnieku, ārlietu un ārējās tirdzniecības ministru Ksavjē Betelu, kā arī iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski (JV). Tomēr abas šīs tikšanās pārceltas uz Rīgas pili.

Vienlaikus Valsts prezidents pauž pateicību ikvienam Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābējam, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) brigādēm, policistiem, Latvijas pašvaldībām, elektroapgādes uzņēmumiem, sabiedriskā transporta darbiniekiem un brīvprātīgajiem, kuri ar savu darbu šobrīd palīdz novērst vētras radītās sekas, vienlaikus rūpējoties par Latvijas iedzīvotāju veselību un drošību.

Daudzviet bojājumi bija sarežģīti - lauzti un uz gaisvadiem uzkrituši lielie koki, vietām vējš lauzis arī elektrības stabus.

"Sadales tīkls" atgādina, ka ekstremālos laika apstākļos nav droši atrasties ārā, nekādā gadījumā nedrīkst tuvoties elektrolīnijām, ja tajās iekārušies koki, zari vai redzami pārrauti elektrolīnijas vadi. Nedrīkst tuvoties arī applūdušiem transformatoriem vai sadales skapjiem. Par šādām bīstamām situācijām jāziņo "Sadales tīklam".

Jau ziņots, ka Latviju kopš svētdienas, 28.jūlija, vakara šķērso aktīvs ciklons, nesot ekstremāli stipru, ilgstošu lietu, un spēcīgas vēja brāzmas. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs valsts centrālajos rajonos izsludinājis oranžo lietus un vēja brīdinājumu, Rīgā un tās apkārtnē - sarkano, augstākā līmeņa, brīdinājumu.

Video: Kauguru parks

Video: Iebraukšana Jūrmalā 

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu