Pirmdien, 29. jūlijā, gan Latvijas Universitātes (LU) Botāniskais dārzs Pārdaugavā, gan Nacionālais botāniskais dārzs Salaspilī paziņoja, ka apmeklētājiem būs slēgti vētras dēļ. Darbiniekiem darba pilnas rokas, jo plašās teritorijas ir pilnas ar nolauztiem zariem, kokiem un citiem papluinītiem augiem. LU Botāniskajā dārzā vajadzīgi arī brīvprātīgo papildspēki. Kas zaudēts pavisam? Kas cietis vai aizpūsts prom? To portālam TVNET stāstīja botānisko dārzu pārstāvji.

"Uzreiz varam nomierināt LU Botāniskā dārza fanus, augu mīļotājus un pārējos dabas draugus, ziņojot, ka neviens botānisks retums nav zudis," mierina LU Botāniskā dārza direktora vietniece Signe Tomsone.

Visus, kuri vēlas palīdzēt postažas novākšanā, LU Botāniskais dārzs aicina pieteikties, zvanot Botāniskā dārza saimniecības vadītājam Ērikam Dovnarovičam pa tālruni 25424895. Palīgus šonedēļ gaida darbdienās no pl. 9 līdz 17. "Katrs pieaugušais un skolēns, kurš vismaz trīs stundas čakli būs vācis zarus, dāvanā saņems abonementu dārza apskatei līdz pat šī gada beigām. Priecāsimies, ja palīdzību saņemsim darba dienās," tā Tomsone.