Šodienas redaktors:
Dardega Legzdiņa

Par vētras postījumiem apdrošinātāji saņēmuši pieteikumus jau septiņu miljonu eiro apmērā

Foto: Lita Millere/LETA

Saistībā ar nedēļas sākuma vētru un lietavām apdrošinātāji līdz šim ir saņēmuši atlīdzību pieteikumus aptuveni septiņu miljonu eiro apmērā, trešdien, 31. jūlijā, intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" atklāja Latvijas Apdrošinātāju asociācijas (LAA) prezidents Jānis Abāšins.

Viņš norādīja, ka līdz otrdienas, 30.jūlija, vakaram apdrošinātāji saistībā ar nedēļas sākuma vētru un lietavām bija saņēmuši gandrīz 3500 pieteikumu, tostarp lielākai skaits pieteikumu saņemti īpašuma apdrošināšanā - gandrīz 2700, seko sauszemes transportlīdzekļu apdrošināšana (KASKO), kurā saņemti gandrīz 600 pieteikumu, un sējumu apdrošināšana ar apmēram 150 pieteikumiem.

"Summas pagaidām vēl ir relatīvi nelielas, taču kopējā zaudējumu pieteikumu summa tuvojas septiņiem miljoniem, bet noteikti tas vēl ir tikai sākums un vētra apdrošinātājiem turpināsies vēl labi ilgi," sacīja Abāšins, atzīmējot, ka vētra un lietavas, kas nedēļas sākumā skāra daļu Latvijas, varētu būt viena no lielākajām pēdējo gadu laikā.

Savukārt, jautāts par plūdu definīciju apdrošināšanas līgumos, asociācijas vadītājs norādīja, ka apdrošinātājiem plūdu definīcija var būt dažāda, proti, īpašuma apdrošināšana ir brīvprātīga un tirgū nav viens standarts, tostarp iedzīvotāji var iegādāties īpašuma apdrošināšanu ar mazu segumu, kā arī var iegādāties apdrošināšanu ar ļoti lielu segumu.

"Cilvēkiem, pērkot [apdrošināšanu], ir jāpaskatās līdzi, ko tad viņi īsti nopērk. Apdrošinātājiem arī tā ir darvas karote medus mucā - attiecīgi arī apdrošinātājiem ir jāpiedomā, kā viņi savus produktus pārdod, cik labi skaidro," sacīja Abāšins.

Jau ziņots, ka svētdienas, 28.jūlija, naktī un pirmdien, 29.jūlijā, piedzīvotā vētra vietām Latvijā radīja būtisku postažu.

Svarīgākais
Uz augšu