Šodienas redaktors:
Dardega Legzdiņa

"Rietumu Banka" piešķīrusi Latvijas uzņēmumu grupai aizdevumu nekustamā īpašuma projektam Portugālē

Foto: Shutterstock

"Rietumu Banka" piešķīrusi Latvijas uzņēmumu grupai, kurā ietilpst graudkopības uzņēmums SIA "Tand Ukri", SIA "Tand Jelgava" un SIA "Carn Holdings", astoņu miljonu eiro aizdevumu nekustamā īpašuma attīstības projekta īstenošanai Portugālē un apgrozāmā kapitāla palielināšanai, informēja bankas pārstāvji.

Līdz ar to kopējais "Rietumu Bankas" izsniegtais aizdevumu apmērs attiecīgo uzņēmumu grupai sasniedzis 22,7 miljonus eiro.

Minētā Latvijas uzņēmumu grupa līdz šim specializējās graudaugu audzēšanā, kā arī noliktavas ēku būvniecībā un iznomāšanā, bet šobrīd ir sākusi nekustamo īpašumu projekta realizāciju Eiropā.

Algarves reģionā, Portugālē, tiek veidots dzīvojamais rajons "Quinta Dourada" ar 17 villām, 40 rindu mājām un 32 apartamentiem. Ēku būvniecības un teritorijas labiekārtošanas pirmo kārtu iecerēts pabeigt 2025.gadā. No kopumā ieplānotajiem 89 luksusa līmeņa objektiem, ko projektējis arhitekts Vasko Vieira, šobrīd ir uzbūvēti 28, un turpinās otrās kārtas 25 objektu būvniecība. Kopējā dzīvojamā rajona teritorija ir pieci hektāri.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Tand Ukri" finanšu gadā, kas ilga no 2022.gada 1.oktobra līdz 2023.gada 30.septembrim, strādāja ar 2,937 miljonu eiro apgrozījumu, bet uzņēmuma zaudējumi bija 3,622 miljoni eiro.

"Tand Ukri" reģistrēta 2001.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 4,042 miljoni eiro. Uzņēmums pieder Maltā reģistrētajam "Vandirect Limited". Uzņēmuma patiesā labuma guvēja ir Īrijas pilsone Mērija Kellija.

"Tand Ukri" pamatdarbības veids ir lauksaimniecības produkcijas ražošana, galvenokārt, graudaugu, eļļas augu un proteīnaugu audzēšana. Uzņēmums sniedz arī lauksaimniecības tehnikas pakalpojumus un graudu pirmapstrādes, kaltēšanas pakalpojumus, kā arī produkcijas uzglabāšanas pakalpojumus.

"Tand Jelgava" 2023.gadā strādāja ar 1,486 miljonu eiro apgrozījumu un guva 205 553 eiro peļņu.

"Tand Ukri" reģistrēts 1999.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 2,07 miljoni eiro. Uzņēmums pieder Maltā reģistrētajam "Vandirect Limited". Uzņēmuma patiesā labuma guvēja ir Īrijas pilsone Mērija Kellija.

Savukārt "Carn Holdings" 2023.gadā strādāja ar 637 052 eiro apgrozījumu un guva 30 517 eiro peļņu.

"Carn Holdings" reģistrēts 2004.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 337 782 eiro. Uzņēmums pieder Maltā reģistrētajam "Vandirect Limited". Uzņēmuma patiesā labuma guvēja ir Īrijas pilsone Mērija Kellija.

"Rietumu Bankas" auditētā peļņa pagājušajā gadā bija 12,534 miljoni eiro, kas ir par 34,4% mazāk nekā 2022.gadā, vienlaikus "Rietumu Bankas" koncerna peļņa pērn samazinājās par 2,5% un bija 17,013 miljoni eiro.

Pēc aktīvu apmēra "Rietumu Banka" ir piektā lielākā banka Latvijā. Bankas lielākie akciju īpašnieki ir SIA "Esterkin Family Investments" (33,12%), Maltas kompānija "Boswell (International) Consulting Limited" (33,11%), kā arī SIA "Suharenko Family Investments" (17,34%). "Esterkin Family Investments" vienīgais īpašnieks ir Leonids Esterkins, bet "Suharenko Family Investments" vienīgais īpašnieks ir Arkādijs Suharenko.

Svarīgākais
Uz augšu