Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Lūsis komentē Pasaule šokā: vīrietis ringā brutāli piekauj sieviešu bokseri! Ā, pag... (18)

Alžīrijas boksere Imane Khelif pēc uzvaras pār krievijas sportisti Foto: IBA

Internetā sācis klejot kāds video, kurā boksa ringā it kā kāds vīrietis pamatīgi izklapē sieviešu bokseri. Un to pavada teksts, ka olimpiskajās spēlēs atļāvuši vīriešu bokserim startēt kopā ar sievietēm. Komentāros sašutumu pauž tūkstoši un pat Elons Masks, desmiti tūkstošu dalās ar video, kuru redzējuši jau teju divdesmit miljoni cilvēku. Diezgan šokējošs atgadījums vai ne? Ja vien tā nebūtu viltus ziņa.

Bet visiem tik ļoti patīk sašust. Jo – redziet, pie kā mūs novedusi tā ģendera idoeloģija? Vīrieši tagad vienkārši identificējas kā sievietes, lai atņemtu sievietēm medaļas sieviešu sportā! Un beidzot sašutumā var apvienoties pat puses, kuru viedokļi citkārt nesakrīt, jo šis nu beidzot tiešām nav normāli un ir par traku.

Vienīgā problēma ir tāda, ka alžīriešu boksere Imane Khelif nav un nekad nav bijis nedz vīrietis, nedz arī transpersona. Pēc dzimuma viņa ir tāda pat sieviete, kā visas pārējās. Tagad laikam moderni teiktu, ka viņa ir “cisgender” jeb “cisdzimte” (personas, kuru dzimtes identitāte vai sociālais dzimums (atšķirībā no transdzimtes personām) saskan ar viņu bioloģisko dzimumu, kuru nosaka dzimšanas brīdī). Vienīgā atšķirība – bokserei ir paaugstināts testosterona līmenis.

Meklējot par šo izsmeļošāku informāciju, iespējams atrast rakstus, kuros daudzi, pat citkārt adekvāti mediji, atsaucas uz nepārbaudāmu informāciju, par to, ka alžīrietei kaut kad esot veiktas pārbaudes un it kā esot konstatētas XY hromosomas (X hromosoma nosaka dzimuma atšķirības. Sievietēm ir divas X hromosomas, vīriešiem – viena X un viena Y hromosoma). Šī informācija tiek nekritiski izmantota kā pamatarguments, lai apstiprinātu savu nostāju “viņa izskatās pēc veča”.

Tomēr, paraudzīsimies uz šo nedaudz kritiskāk. Tātad, par tām hromosomām – tas, uz ko atsaucas mediji, šo pārpublicējot, ir informācija, ko Starptautiskā Boksa asociācijas (IBA) vadītājs un krievijas sporta funkcionārs Umārs Kremļevs esot paudis krievijai piederošajai “ziņu” aģentūrai TASS pagājušajā gadā. Tas ir vienīgais avots. Patiesībā IBA normatīvi pat neatļauj šādu personīgu informāciju par sportistiem izpaust

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu