Itālijas konkurences iestāde sākusi izmeklēšanu attiecībā uz luksusa modes koncernu “Armani” un “Dior” filiālēm saistībā ar iespējamu darbinieku ekspluatāciju šo uzņēmumu piegādes ķēdēs. Dažos gadījumos uzņēmumi bija pārdevuši ražojumus no darbnīcām, kurās strādnieki tika nodarbināti ar minimālu atalgojumu, pārkāpjot drošības noteikumus un bez regulārām brīvdienām. No apakšuzņēmējiem, piemēram, rokassomiņas iegādātas par cenu, kas ir gandrīz 50 reizes mazāka nekā galīgā somiņas cena luksusa preču veikalos.

Luksusa preču ražotāju telpās Itālijā šovasar tika veiktas vairākas kratīšanas. Milānas prokuratūra lika vairākiem Itālijā bāzētiem Ķīnas uzņēmumiem, kas ražoja luksusa preces “Dior” (“Manufactures Dior SRL”) un “Armani” vajadzībām, piemērot administratīvo uzraudzību. Iemesls tam ir necilvēcīgie darba apstākļi, kādos strādā zemu atalgotie darbinieki, kuru verdziskajos apstākļos saražoto produkciju rotā uzraksts “Ražots Itālijā”. “Dior” ir daļa no LVMH grupas (tostarp “Moët & Chandon” un “Louis Vuitton”).

“Abos gadījumos uzņēmumi, iespējams, ir snieguši nepatiesus apgalvojumus par savu ētiku un sociālo atbildību, jo īpaši attiecībā uz darba apstākļiem un piegādātāju atbilstību likumiem,” norādīja Itālijas konkurences uzraudzības iestāde. Izmeklēšanā tagad tiks pārbaudīts, vai uzņēmumi, ražojot un pārdodot savas dārgās preces, nav izmantojuši nelikumīgu darba praksi.