Šodienas redaktors:
Dardega Legzdiņa

Ukrainā iznīcināta reti sastopama okupantu kaujas mašīna (13)

Foto: defence-blog.com

Ukrainas bruņotie spēki ir publiskojuši attēlus, kuros redzams iznīcināts okupantu kājnieku kaujas mašīna BMP-3, kas aprīkota ar eksplozīvi reaktīvajām bruņām (ERA) 4S24, pazīstams arī kā "Kaktus".

Šī gada sākumā frontes līnijā tika novērots pirmais BMP-3, kas aprīkots ar ERA, kas liecina par centieniem uzlabot transportlīdzekļa izdzīvošanas spēju pret tādiem draudiem kā droniem, RPG un prettanku vadāmajām raķetēm.

Jaunākie attēli, kuros redzams vismaz otrais BMP-3 ar šo aizsardzības uzlabojumu, kas zaudēts kaujā, liecina, ka šie ERA komplekti tiek izmantoti, lai gan vēl ne plaši.

4S24 ERA komplekti tika izstrādāti programmas "Karkas-2" ietvaros, lai novērstu vieglo transportlīdzekļu ievainojamību. Tie nodrošina aizsardzību līdzīgu kā 4S20 "Kontakt" ERA, taču ar uz pusi mazāku sprāgstvielu daudzumu.

Lai mazinātu transportlīdzekļa vieglās bruņas bojājumus, aizsardzības elementi ir ievietoti konteinerā ar putu polimēra materiāla slāņiem. Šāda konstrukcija nodrošina kontrolētu detonēto metāla plākšņu palēnināšanos, izjaucot kumulatīvo strūklu un vienlaikus samazinot iespiešanos.

Krievijas avoti apgalvo, ka "Karkas-2" sistēma veiksmīgi novērš detonācijas pārnesi starp aizsardzības elementiem, nodrošinot būtisku aizsardzību pret kumulatīvo strūklu. BMP-3 ir aprīkoti ar 4S24 blokiem gar to sāniem un frontālo izvirzījumu, lai palielinātu to izturību kaujas scenārijos.

Tomēr, neraugoties uz šiem aizsardzības pasākumiem, BMP-3 joprojām ir neaizsargāti pret draudiem, ko rada Ukrainas droni kamikadzes.

Nepalaid garām!
Uz augšu