Šodienas redaktors:
Dardega Legzdiņa

Tuaregi nosauc, cik daudzus "vagneriešus" nogalināja kaujā Mali (3)

Foto: Reuters/ScanPix

Separātistu nemiernieki Mali ziemeļos ceturtdien paziņoja, ka ir nogalinājuši 84 kaujiniekus no Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" un 47 Mali valdības karavīrus kaujā, kas notika no 25. līdz 27.jūlijam netālu no Alžīrijas robežas.

Tuaregu vadītie separātisti paziņoja, ka apmēram 30 citi karavīri vai kaujinieki, kas ir "miruši vai nopietni ievainoti" kaujā pie armijas nometnes Tinzauatenā, tika ar gaisa transportu aizvesti uz Kidalas pilsētu Mali ziemeļos.

Separātistu alianse "Stratēģiskais ietvars Azavadas tautas aizsardzībai" (CSP-DPA) pavēstīja, ka bijuši arī daži pārogļoti līķi bruņumašīnās un transporta kravas mašīnās.

Arī ar "Al Qaeda" saistītais grupējums "Jama'at Nusrat al-Islam wal Muslimeen" (JNIM) apgalvoja, ka ir uzbrucis Mali armijas autokolonnai un tās sabiedrotajiem vagneriešiem uz dienvidiem no Tinzauatenas.

Ziņu aģentūra AFP nevarēja apstiprināt šos skaitļus pēc neatkarīgiem avotiem, bet Mali armija un "Vagner" ir atzinuši smagus zaudējumus šajā reģionā.

CSP-DPA paziņoja, ka ir sagrābusi piecas bruņumašīnas, piecus pikapus un vairākus ieročus.

Mali armija pirmdien atzina, ka "liels skaits" tās karavīru krituši kaujā valsts ziemeļos pagājušajā nedēļā.

Mali hunta, kas sagrāba varu 2020.gada pučā, ir izvirzījusi prioritāti atkarot visu valsts teritoriju no separātistiem un džihādistu spēkiem, kas saistīti ar "Al Qaeda" un grupējumu "Islāma valsts".

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu