Šodienas redaktors:
Dardega Legzdiņa

Nīderlandes interneta pakalpojumu sniedzējs prasa atcelt sankcijas pret "Sputnik" un "Russia Today"; tiesvedībā iesaistās Latvija (9)

Foto: LIONEL BONAVENTURE

Latvija iesaistījusies tiesvedībā, kurā tiek prasīts atcelt sankcijas pret Krievijas propagandas kanāliem "Sputnik" un "Russia Today", intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājs Ivars Āboliņš.

Viņš skaidroja, ka Nīderlandes interneta pakalpojumu sniedzējs ir iesūdzējis Eiropas Padomi Eiropas Savienības tiesā par to, ka ir noteiktas sankcijas pret "Sputnik" un "Russia Today".

Tiesvedībā iesaistījusies arī Latvija. Pirms mēneša NEPLP kopā ar Tieslietu ministrijas kolēģiem devās uz Luksemburgu, kur piedalījās tiesas sēdē, skaidroja Āboliņš.

Pēc viņa teiktā, Nīderlandes kabeļoperators argumentējis, ka viņš nenodrošina saturu un šādā veidā viņa biznesam tiek nodarīti zaudējumi. Savukārt Latvijas argumenti ir, ka kaitējums, ko nodara šāda veida satura izplatīšana nav savienojams ar konkrētā uzņēmēja biznesa interesēm un vārda brīvību, jo šī propaganda nodara daudz lielāku kaitējumu.

Āboliņš sacīja, ka tiesas spriedumam vajadzētu būt tuvākajā laikā. Viņš ir pārliecināts, ka tiesā izdosies uzvarēt.

Savukārt zaudējuma gadījumā šie resursi atgriezīsies visā Eiropas Savienībā, teica Āboliņš. Vienlaikus viņš akcentēja, ka Latvijas likumi uzreiz pēc Krievijas kara Ukrainā sākuma ir pārskatīti un dažu nedēļu laikā tiktu atrasts veids, kā šos resursus atkal bloķēt.

Viņš atzina, ka NEPLP pirmo reizi ir iesaistījusies tik lielā tiesvedībā.

Svarīgākais
Uz augšu