Šodienas redaktors:
Dardega Legzdiņa

Foto Noskaidrota Rīgas daiļākā puķu dobe

"Rīgas meži" veidotā vasaras puķu Baltā dobe Uzvaras parkā.
"Rīgas meži" veidotā vasaras puķu Baltā dobe Uzvaras parkā. Foto: Zane Bitere/LETA

Otrajā Baltijas puķu dobju festivālā Rīgā triumfējusi Baltā puķu dobe Uzvaras parkā, aģentūru LETA informēja SIA "Rīgas Meži" stratēģiskās komunikācijas un sabiedrisko attiecību daļa.

Šajā nedēļā Viļņā noslēdzās 2.Baltijas Starptautiskais puķu dobju festivāls, kura iniciators ir "Rīgas meži".

Festivālā piedalījās dalībnieki no Baltijas galvaspilsētu uzņēmumiem, kas apsaimnieko apstādījumus Rīgā, Viļņā un Tallinā - "Rīgas meži", "Vilniaus miesto parkai" un "Kadrioru park". Dalībnieku izvirzītā starptautiskā žūrija vērtēja trīs galvaspilsētu skaistākās puķu dobes, nosakot laureātus.

Rīgā triumfēja Baltā puķu dobe Uzvaras parkā, kurai žūrija piešķīra Grand Prix balvu. Dobes kopējā platība ir gandrīz 200 kvadrātmetri, un to rotā teju 2000 dažādi augi - hortenzijas, begonijas, verbenas, dālijas, kalocefāles un citi.

Ikdienā par šo dobi rūpējas "Rīgas mežu" daļas "Dārzi un parki" Pārdaugavas iecirkņa dārznieki un speciālisti.

Savukārt iedzīvotāju simpātiju balvu saņēma Zilā puķu dobe Kuldīgas un Slokas ielu krustojumā. Publiskais balsojums norisinājās "Rīgas mežu", "Rīgas dārzu un parku" "Facebook" lapā, kur gandrīz divu nedēļu garumā iedzīvotāji varēja nodot savu balsi.

Kategorijā "Vasaras puķu dobes" pirmo vietu Rīgā saņēma Lillā dobe Esplanādē, otro vietu ieguva Sarkanā dobe Vērmanes dārzā, savukārt trešo vietu - dobe pie Brīvības pieminekļa, kas tradicionāli ir ieturēta patriotiskos, sarkanbaltsarkanos toņos. Par šīm puķu dobēm ikdienā rūpējas "Rīgas mežu" daļas "Dārzi un parki" Rīdzenes iecirkņa speciālisti un dārznieki.

Kategorijā "Ziemciešu jeb daudzgadīgās dobes" pirmo vietu Rīgā ieguva puķu dobe, kas atrodas Uzvaras parkā, iepretim Hermaņa ielai, savukārt otrās vietas ieguvēja ir puķu dobe Bāriņu un Talsu ielu krustojumā, kas arī ir Pārdaugavā.

Starptautiskā žūrija augstu novērtēja "Rīgas mežu" šī gada puķu dobju dizaina koncepciju un galveno tēmu, kas tika izvēlēta, "Rīgas mežu" galvenajai ainavu arhitektei Ligitai Tomiņai iedvesmojoties no Imanta Ziedoņa "Krāsainajām pasakām".

LETA jau ziņoja, ka vētras postījumu un tās seku likvidācijas dēļ atcelts 2.Baltijas Starptautiskā puķu dobju festivāla Rīgas posms.

Rīgas puķu dobes festivālā tika vērtētas pēc iepriekš uzņemtajām fotogrāfijām, savukārt Tallinas un Viļņas stādījumus profesionāļi vērtēja klātienē.

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu