Šodienas redaktors:
Dardega Legzdiņa

Dīdžejs Rubļovs iekļauts Latvijai nevēlamo personu sarakstā, pēdējā brīdī atceļ koncertu Rīgā (4)

Krievijas Federācijas pase.
Krievijas Federācijas pase. Foto: Alii Sher/Shutterstock

Piektdien, 2. augustā, nolemts Latvijai nevēlamo personu sarakstā iekļaut Krievijas pilsoni Denisu Rubļovu, liedzot viņam ieceļot Latvijā uz nenoteiktu laiku, informēja Ārlietu ministrija (ĀM). Tomēr piektdienas, 2. augusta, pēcpusdienā vēl tika plānots, ka Rubļova koncerts Rīgā klubā "First" notiks, aģentūrai LETA apliecināja kluba pārstāvji. Pēdējā brīdī koncerts ticis atcelts.

Pēdējā brīdī tomēr atcelts Latvijai nevēlamo personu sarakstā iekļautā Krievijas pilsoņa Denisa Rubļova koncerts, kuram piektdien bija jānotiek klubā "First", aģentūra LETA noskaidroja, zvanot uz kluba interneta mājaslapā norādīto tālruņa numuru.

Sazvanītā persona, kura nevēlējās izpaust savu vārdu un amatu, norādīja, ka nezina, kur patlaban atrodas Krievijas dīdžejs, taču apgalvoja, ka zina, ka "drīzumā viņš vairs valstī nebūs".

Kā aģentūrai LETA apliecināja Valsts robežsardzes preses pārstāve Kristīne Pētersone, robežsardze veic visas nepieciešamās darbības, lai nekavējoties izpildītu Ārlietu ministrijas (ĀM) lēmumu par personas iekļaušanu Latvijai nevēlamo personu sarakstā un nevēlamo personu izraidītu no Latvijas visīsākajos termiņos.

Kā novēroja LETA, arī kluba "First" mājaslapā un sociālā medija "Facebook" lapā vairs nav redzama informācija par dīdžeja Rubļova uzstāšanos Rīgā, lai gan pirms pāris stundām šāda informācija tur vēl bija.

Jau ziņots, ka sākotnēji kluba pārstāvji norādīja, ka Latvijai nevēlamo personu sarakstā iekļautais Rubļovs šovakar vēl plāno sniegt koncertu. Viņi sākotnēji skaidroja, ka Rubļovs jau ir ieradies Latvijā un šodien nevarot atgriezties Krievijā reisu trūkuma dēļ, tādēļ vakarā plānotais pasākums klubā notikšot.

Kā vēstīts, piektdien nolemts Rubļovu iekļaut Latvijai nevēlamo personu sarakstā, liedzot viņam ieceļot Latvijā uz nenoteiktu laiku, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Pēc ĀM rekomendācijas ārlietu ministres pienākumu izpildītājs klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis (ZZS) piektdien parakstīja rīkojumu, saskaņā ar kuru Latvijai nevēlamo personu sarakstā iekļauts Krievijas pilsonis Rubļovs.

ĀM norāda, ka Rubļovs ir turpinājis uzstāsies Krievijas okupētajā un prettiesiski anektētajā Krimas pussalā, tādējādi atbalstot Krievijas agresiju pret Ukrainu. Dīdžejam piektdien bija paredzēts koncerts klubā "First", Rīgā. ĀM uzsver, ka koncerta organizatori par lēmumu ir informēti.

ĀM aicina koncertu un citu publisku pasākumu organizatorus vienmēr rūpīgi pārliecināties par aicināmo viesu reputāciju un rīcību, ņemot vērā un respektējot Latvijas principiālo atbalstu Ukrainas teritoriālajai integritātei.

ĀM akcentē, ka Latvija visstingrākajā veidā nosoda Krievijas 2014.gadā sākto agresiju pret Ukrainu un tās teritoriālo nedalāmību, kā arī neizprovocēto un neattaisnojamo pilna apjoma militāro uzbrukumu Ukrainai.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu