Šodienas redaktors:
Dardega Legzdiņa

Ugunsgrēkā Rīgā naktī uz sestdienu gājis bojā cilvēks

Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Ugunsgrēkā Rīgā naktī uz sestdienu, 3. augustu, gājis bojā viens cilvēks, pavēstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Šonakt plkst.3.37 saņemts izsaukums uz deviņstāvu dzīvojamo māju Rīgā, Latgales priekšpilsētā, kur bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg devītā stāva dzīvoklis 60 kvadrātmetru platībā un balkons 10 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 28 cilvēki, bet ugunsdzēsēji izglāba trīs cilvēkus, no kuriem viens ugunsgrēkā cieta un tika hospitalizēts. Degošajā dzīvoklī atrasts bojāgājušais. Darbs notikuma vietā turpinās.

Piektdien, 2.augustā, plkst.15.41 VUGD saņēma informāciju, ka Ķekavas novada Ķekavas pagastā divstāvu dzīvojamai mājai deg jumts. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka jumts, uz kura izvietot saules paneļi, deg ar atklātu liesmu 100 kvadrātmetru platībā. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst.19.49.

Aizvadītajā diennaktī saņemti vēl 12 pieteikumi uz vēja radīto postījumu novēršanu.

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 2.augusta plkst.6.30 līdz 3.augusta plkst.6.30, VUGD saņēma 52 izsaukumus - astoņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 29 uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi bija maldinājumi.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu