Šodienas redaktors:
Dardega Legzdiņa

Ukrainas bruņotie spēki Krimā nogremdējuši krievu zemūdeni (10)

Krievijas armijas kodolzemūdene. Ilustratīvs attēls
Krievijas armijas kodolzemūdene. Ilustratīvs attēls Foto: AP/Scanpix

Ukrainas Aizsardzības spēki veiksmīgi trāpījuši un nogremdējuši zemūdeni “Rostov na Donu”, kas atradās uz laiku okupētajā Krimā, sociālajā tīklā “Facebook” ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

“Ukrainas Aizsardzības spēki veica triecienu zemūdenei un pretinieka pretgaisa raķešu sistēmai S-400 uz laiku okupētajā Krimā”, – norādīts ziņojumā.

Proti, saskaņā ar apstiprināto informāciju vakar raķešu spēku vienības sadarbībā ar Ukrainas Bruņoto spēku Jūras spēku vienībām pamatīgi sabojājušas 4 pretgaisa raķešu sistēmas “Triumf” palaišanas iekārtas. Tāpat Sevastopoles ostā veiksmīgi trāpīts Krievijas Melnās jūras flotes zemūdenei “Rostov na Donu”.

“Trieciena rezultātā zemūdene uz vietas nogrima,”

- norādīts ziņojumā.

Ģenerālštābā skaidro, ka zemūdene B-237 “Rostov na Donu” (saskaņā ar NATO klasifikāciju – Kilo klase) ir viena no četrām Kilo klases zemūdenēm, kas spēj izmantot četras “Kalibr” raķetes.

Ir zināms, ka “Rostov na Donu” tika nodota ekspluatācijā 2014. gada 26. decembrī.

Iepriekš, 2023. gada 13. septembrī, Ukrainas raķešu uzbrukuma rezultātā šai zemūdenei tika nodarīti ievērojami bojājumi.

“Pēc tam tā tika salabota un zemūdene tika izmēģināta Sevastopoles ostā. Zemūdenes iegādes izmaksas tiek lēstas 300 miljonu ASV dolāru apmērā. “Rostov na Donu” iznīcināšana vēlreiz pierāda, ka Ukrainas teritoriālajos ūdeņos Melnajā jūrā Krievijas flotei nav drošas vietas,” teikts paziņojumā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu