Šodienas redaktors:
Dardega Legzdiņa

Lielbritānijā galēji labējie protestētāji iesaistās sadursmēs ar policiju (7)

Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijā galēji labējie protestētāji sestdien vairākās pilsētās iesaistījās sadursmēs policiju, Apvienotajā Karalistē turpinoties nekārtībām saistībā ar trīs meiteņu noduršanu Sautportas pilsētā.

Anglijas ziemeļrietumu pilsētā Liverpūlē demonstranti apmētāja policistus ar krēsliem, signālraķetēm, ķieģeļiem un citiem priekšmetiem, bet netālu esošajā Mančestrā izcēlās kautiņi starp policiju un protestētājiem.

Mersisaidas policija paziņoja, ka "vairāki policisti ir ievainoti, risinot nopietnas nekārtības" Liverpūles pilsētas centrā.

Kā vēsta BBC, protestētāji izsita logus viesnīcai, kas izmantota migrantu izmitināšanai ziemeļaustrumu pilsētā Hallā, un policija ziņo, ka ievainoti trīs policisti un četri cilvēki arestēti.

Ziemeļīrijas pilsētā Belfāstā tika mestas petardes saspringtā pretimstāvēšanā starp pret islāmu noskaņotu grupu un pret rasismu vērstu mītiņu.

Līdsā aptuveni 150 cilvēki ar angļu karogiem skandēja "Jūs vairs neesat angļi", bet pretēji noskaņoti protestētāji kliedza "nacistu nelieši prom no mūsu ielām". Pretējās protestētāju grupas sadūrās arī Notingemas pilsētā.

Šīs sadursmes iezīmēja jau ceturto nekārtību dienu vairākās pilsētās pēc trīs meiteņu noduršanas Sautportā.

Nekārtības veicināja sociālajos tīklos izplatītās nepatiesās baumas par Lielbritānijā dzimušā 17 gadus vecā aizdomās turamā Aksela Rudakubanas pagātni. Apsūdzētais dzimis Kārdifā, Velsā. Viņa vecāki ir no Ruandas.

Rudakubana ir apsūdzēts trīs meiteņu nogalināšanā un vēl desmit cilvēku ievainošanā.

Lielbritānijas premjers Kīrs Stērmers apsūdzēja "bandītus", ka tie "piesavinājušies" tautas skumjas, lai "sētu naidu", un apsolīja, ka ikviens, kas veiks vardarbīgus aktus, "saskarties ar visu likuma bardzību".

Vardarbība pirmo reizi satricināja Sautportu otrdienas vakarā, kur pūlis ar ķieģeļiem apmētāja mošeju un iesaistījās sadursmēs ar policiju.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu