Bijušā ASV prezidenta un esošā Republikāņu partijas prezidenta amata kandidāta Donalda Trampa sociālo mediju kompānijas “Truth Social” īpašnieka “Trump Media & Technology Group” akciju vērtība pieredzējusi lielu vērtības kritumu īsi pēc tam, kad cīņā par prezidenta krēslu iesaistījās viceprezidente Kamala Herisa.

Tramps ir lielākais akcionārs “Trump Media & Technology Group”, un viņam piederošo akciju vērtība zaudējusi vairāk nekā 900 miljonus dolāru.

19. jūlijā, kas bija pēdējā tirdzniecības diena vēl pirms Džo Baidena oficiālās izstāšanās no kandidēšanas vēlēšanās, Trampa akciju vērtība bija četri miljardi dolāru. Taču tagad Trampa daļas vērtība ir 3,1 miljards dolāru.

Baidena izstāšanās no kandidēšanas prezidenta vēlēšanās un Herisas kļūšana par kandidāti ir ievērojami sašķobījušas Trampa šķietami drošās pozīcijas arī naudas izteiksmē. Piemēram, jūlijā Trampa kampaņai izdevās savākt 138,7 miljonus dolāru lielus ziedojumus, un tas ir mazāk, nekā Herisai, kurai vien jūlija pēdējo 10 dienu laikā izdevās savākt 310 miljonus dolāru.

Kā norāda “NBC News”, Herisas kļūšana par prezidenta kandidāti faktiski ir “devusi enerģiju” partijai, lai gan līdz vēlēšanām ir atlicis ļoti maz laika...