Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

VIDEO Pēc neveiksmīga okupantu uzbrukuma skatam paveras "motociklu kapsēta" (39)

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ukrainas 58. atsevišķā motorizētā kājnieku brigāde ir publiskojusi pārsteidzošus kadrus, kuros redzamas neveiksmīga Krievijas uzbrukuma sekas, ziņo portāls "Defence Blog".

Sociālajos tīklos izplatītajā video ir iemūžināti atstātie postījumi, tostarp liels skaits iznīcinātu Krievijas bruņumašīnu un uzbrukumā izmantoti motocikli.

Ierakstā redzama smagā situācija, ar kādu saskārās Krievijas karaspēks, kas bruņumašīnu trūkuma dēļ ķērās pie motociklu izmantošanas. Aina tiek aprakstīta kā "īsta elle" ar kaudzēm sadauzītu motociklu un daudziem upuriem.

Šī izmisīgā taktika ir krass pavērsiens salīdzinājumā ar iepriekšējām Krievijas stratēģijām, kas ietvēra vieglo transporta līdzekļu, bagiju un pat pārveidotu golfa mašīnu izmantošanu uzbrukumos. Motociklu izmantošana uzsver ievērojamās loģistikas un ekipējuma problēmas, ar kurām pašlaik saskaras okupācijas karaspēks.

Krievijas karaspēka zaudējumi Ukrainā

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā sasnieguši 584 090 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma 2022. gada 24. februārī Krievija zaudējusi 8417 tankus, 16 286 bruņutransportierus, 16 345 lielgabalus un mīnmetējus, 1138 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 910 zenītartilērijas iekārtas, 365 lidmašīnas, 326 helikopterus, 13 122 bezpilota lidaparātus, 2414 spārnotās raķetes, 28 kuģus un ātrlaivas, vienu zemūdeni, 22 094 automobiļus un autocisternas, kā arī 2737 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

Nepalaid garām!
Uz augšu