Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Latvijā radīta platforma, kas apvieno visu jaunajiem vecākiem nepieciešamo atbalstu vienuviet!

Foto: LETA, publicitātes

Latvijā ir radīta pirmā platforma ar nosaukumu mombee, kurā ērti var atrast visus grūtniecībā, dzemdībās un pēcdzemdību posmā jaunajai ģimenei nepieciešamos speciālistus un to kontaktus, jomas ekspertu būtiskākās informācijas blogu, kā arī kvalitatīvus, Latvijā radītus video kursus un tiešsaistes lekcijas un kursus no zinošiem dažādu nozaru vadošajiem speciālistiem.

Foto: publicitātes

Katja Zilpauša, MBA, dūla, fonds MammaMammai.EU un mombee platformas radītāja: “Mans sapnis ir padarīt jauno un topošo vecāku dzīvi nedaudz vienkāršāku un vieglāku, un mombee ir liels solis tam pretī - vairs nav jāmeklē informācija un jāmaldās starp pretrunīgiem viedokļiem visos jautājumos, viss nepieciešamais no zinošiem profesionāļiem ir pāris klikšķu attālumā. Pašreiz platformu aktivizējam Latvijā, nākotnē to ir plānots mērogot arī uz citām valstīm.

Sekot platformas attīstībai vari Instagram.

Foto: publicitātes

Platformas projektu vadītāja, dūla Baiba Mellenberga norāda: “Platformā pieejamās nodarbībās apskatītas tādas tēmas kā zīdīšana, vaginālās dzemdības pēc ķeizargrieziena operācijas, pāru attiecības un seksualitāte pēc bērna piedzimšanas, pēcdzemdību psihiskie traucējumi u.c. Te ir padomāts par visām iespējamām jauno vecāku dzīves situācijām.”

Foto: publicitātes

Karlīna Elksne (sertificēta ginekoloģe, dzemdību speciāliste, AS “Veselības centru apvienība” ginekoloģijas dienesta vadītāja) saka: “Latvijas jaunajiem vecākiem ļoti noderēs vienota informatīvā telpa par visu aktuālo šajā priecīgajā un arī izaicinājumu pilnajā posmā!”

Ģimenes un pāru psihoterapeite Aina Poiša komentē: “Viens no izaicinošākajiem posmiem mūsu dzīvē ir laiks, kad tajā ienāk mazulis. Mainās ģimenes attiecības, katram jāatrod sava jaunā loma un jāiemācās tajā dzīvot. Un te ļoti noder vesels ciems atbalsta - un mūsdienās šis ciems var būt digitalizēts!”

Foto: publicitātes

Platformā ir atrodami jau 130 speciālisti, pievienoties tai aicināti arī citi! Gaidām mūsu pulciņā zinošas un iejūtīgas vecmātes, ginekologus, bērnu māsas, psihologus, dūlas, auklītes, uzkopšanas speciālistus u.c.

Speciālisti var bez maksas reģistrēties platformā te.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu