Kamēr Natālija mājās dzemdēja, bērna tēvs gulēja piedzēries. Lienes vīrs dzēruma delīrijā izrāva bērna ratiem kulbu un izmeta pa logu kopā ar tajā guļošo zīdaini. Jauna dzīve abām sievietēm sākās, kad viņas ar bērniem nokļuva “Cerību centra” māmiņu mājā Liepas pagastā. Atšķirībā no citiem krīzes centriem, te māmiņas ar bērniem dzīvo gadiem un nereti mācās visu no nulles -lietot dakšiņu, nazi, gatavot ēdienu, ievērot personisko higiēnu, rakstīt vēstules un iesniegumus. Šobrīd centrā dzīvo 7 mammas un 9 bērni; daļai mammu ir īpašas vajadzības.

“Par katru mammu ir pamatīgi jācīnās,” saka biedrības “Cerību centrs”, kura paspārnē darbojas māmiņu māja, direktore Gita Bināne. Pieredzes, kuru dēļ mammas ar bērniem nonāk māmiņu mājā “Madaras”, ir dažādas. Tomēr kopīgas iezīmes ir ģimenes atbalsta trūkums, vardarbīgas attiecības, piedzīvota fiziska, emocionāla, seksuāla izmantošana.

Dzīve “Madarās”, atšķirībā no citiem krīzes centriem, līdzinās mājas dzīvei: ikdienas rūpes, maltīšu gatavošana, rotaļas ar bērniem, filmu skatīšanās, pastaigas. Mammas ar bērniem te paliek ilgi, nereti gadiem. Šobrīd centrā dzīvo mammas, daļai no kurām ir intelektuāli traucējumi un īpašākas vajadzības.