Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Pludmales lasāmviela: "Tiksimies augustā", "Kvēlojošie", "Karaļnama patiesības" u.c.

Foto: Shutterstock

Laiks jau atkal lutina - lutini arī sevi ar labu lasāmvielu pludmalē! 

Foto: publicitātes

Tu

Kerolaina Kepnesa

Kad skaista topošā rakstniece ienāk grāmatu veikalā, kur strādā Džo Goldbergs, viņš skaidri zina, kas jādara. Jānoskata svešinieces vārds uz viņas kredītkartes un jāieraksta interneta meklētājā. Izrādās, Ņujorkā ir tikai viena Ginevjera Beka, turklāt viņas feisbuka profils ir visiem pieejams un viņa par katru sīkumu raksta tviterī, tādējādi atklājot Džo visu, ko viņš vēlas zināt, – draugi viņu sauc par Beku, viņa mācās Brauna universitātē, dzīvo Bankstrītā un šovakar dosies uz bāru Bruklinā, kur abiem būs iespēja “nejauši” satikties… Vai Bekai būtu jābaidās?

Foto: publicitātes

Tiksimies augustā

Gabriels Garsija Markess

Gabriela Garsijas Markesa jaunatklātais romāns “Tiksimies augustā” pirmpublicējumu grāmatā piedzīvo desmit gadus pēc autora nāves un ļauj mums vēlreiz sadzirdēt iemīļoto un unikālo autora balsi. Pavadot saulainas stundas pie mierīgajiem lagūnas ūdeņiem, Ana Magdalēna Baha vēro vīriešus viesnīcas bārā. Laimīgi precējusies, viņa vada saskanīgu ģimenes dzīvi – it nekā, par ko sūdzēties vai no kā bēgt. Tomēr katru gadu 16. augustā Ana Magdalēna ir šeit, uz salas Karību jūrā, lai apmeklētu mātes kapu un uz vienu nakti ļautos piedzīvojumam ar katrreiz citu mīļāko. Tveices, salsas un bolero piesātinātie vakari, kuros sieviete ļaujas sekot savām alkām, ved viņu aizvien tuvāk pašas sievišķajai būtībai un savā ziņā arī arhetipiskajai saiknei ar māti. “Tiksimies augustā” ir grāmata, ko izlasīt vienā elpas vilcienā, lai vēlreiz sastaptos ar izcilo autoru ikdienišķi trauslās realitātes mijiedarbībā ar maģiski pravietisko. Dzīves mirklīgums, alkas baudīt un mīlēt – meditatīva un jutekliska himna dzīvei un reizē aicinājums uz dziļākām pārdomām.

Foto: publicitātes

Saki man, ka esmu tieva

Zane Krēsliņa

Vai es esmu gana tieva? Daudzas no mums uzdod sev šo jautājumu ticībā, ka slaids ķermenis padara laimīgu. Grāmatā "Saki man, ka esmu tieva" rakstniece un apzināta uztura trenere Zane Krēsliņa dalās personīgā pieredzē par stereotipu un diētu negatīvo ietekmi uz ķermeni un psihi. Līdztekus savam stāstam autore piedāvā paņēmienus, kā veselīgi atgūt kontroli pār emocionālo ēšanu un sakārtot attiecības ar ķermeni, ēdienu un svaru. Zane Krēsliņa ir rakstniece, sertificēta fitnesa un apzināta uztura trenere (MB-EAT programma). Lasītāju atzinību iekarojis viņas romāns par mīlestību, sevis meklējumiem un Franciju "Man, lūdzu, espreso, kruasānu un laimīgu dzīvi". Brīvajā laikā viņa vada treniņus, pavada laiku ar ģimeni, dodas garās pastaigās, apmeklē kino, mācās franču valodu un ceļo.

Foto: publicitātes

Mājkalpotājas noslēpums

Frīda Makfadena

“Grūti atrast darba devēju, kas neinteresētos par manu pagātni, līdz ar to brīnījos, kad Gariki, neko nejautājot, man piedāvāja darbu – tīrīt viņu penthausa dzīvokli un gatavot viņu smalkajā virtuvē. Viss ir teju ideāli, taču man rada bažas tas, ka es joprojām neesmu redzējusi Garikas kundzi izejam no guļamistabas. Esmu droša, ka reiz dzirdēju raudas. Mazgājot veļu, manīju asins traipus uz viņas naktskrekla. Un tad es pieklauvēju pie guļamistabas durvīm, kaut man piekodināja to nedarīt. Redzētais mainīja visu… Un es devu solījumu. Pēc visa piedzīvotā man jāpasargā Garikas kundze, taču tajā pašā laikā es nedrīkstu atklāt savu noslēpumu. Duglass Gariks ir pieļāvis kļūdu. Viņš par to samaksās. Vienīgais jautājums, cik tālu esmu gatava iet šoreiz...” 

Foto: publicitātes

Nolemtie

Romija Felka

Kad klusajā Elbas salas pludmalē atpūtnieki uziet baisu atradumu – galvaskausu –, izmeklētājai Frīdai Paulsenai ar komandu jāķeras pie darba. Tiek atrakts viss skelets, un noskaidrojas, ka tā rokas sasietas ar virvi. Drīz vien blakus salā tiek atrasts miris viens no bagātākajiem, taču nīstākajiem Hamburgas uzņēmējiem, kas arī ir ierakts smiltīs ar sasietām rokām. Rodas aizdomas, ka šīs abas slepkavības varētu būt saistītas, kaut gan saikni starp abiem upuriem nav vēl izdevies atrast. Negaidīti Frīda uztausta pavedienu, kurš izmeklētājus aizved pagātnē – uz laiku pirms Berlīnes mūra krišanas, kad nežēlīgā zēnu pāraudzināšanas iestādē par izdzīvošanu cīnījās četri kameras biedri... No vācu valodas tulkojusi Ineta Balode.

Foto: publicitātes

Sākt no jauna

Ketrina Sentera

Mārgaretai ir sajūta, ka nu tikai viss sāks uzņemt īstos apgriezienus un viņa beidzot iegūs ilgi kāroto – sapņu darbu un tik ilgi gaidīto saderināšanos. Dzīve taču ir skaista, vai ne? Priekšā ir daudzsološa nākotne. Taču dienā, kurai būtu jākļūst par vienu no laimīgākajām viņas mūžā, notiek nelaime. Nonākusi slimnīcā, Mārgareta saprot, ka nekas nebūs tā, kā viņa izsapņojusi, un nāksies smagi cīnīties, lai pieņemtu jaunos apstākļus. Kad vēl līgavainis, nespēdams samierināties ar notikušo, sāk no viņas attālināties, un darbu sāk vienmēr tik nelaipnais fizioterapeits Īans, Mārgaretai rodas sajūta, ka sliktāk vairs nevar būt. Tomēr dažkārt tas, ko negribam visvairāk, ir tieši tas, kas mums vajadzīgs, un patiesa mīlestība mūs atrod brīdī, kad to vismazāk esam gaidījuši. "The New York Times" bestselleru autores Ketrinas Senteras romāns “Sākt no jauna” ļaus lasītājam gan smieties, gan raudāt, gan pārdomāt dzīves vērtības.

Foto: publicitātes

Svešie jeb Miļeņkij ti moi

Jana Egle

“Svešie jeb Miļeņkij ti moi” ir dzimtas sāga, kas aptver vēsturisko laika posmu Latvijā no Otrā pasaules kara līdz mūsdienām. Karš, izsūtīšanas, padomju armijas klātbūtne, šodienas steiga. Attiecības starp latviešiem un krieviem okupētajā Latvijā. Vieni un tie paši notikumi pamazām atklājas no astoņu grāmatas varoņu skatupunktiem, katram ieliekot pa gabaliņam kopējā mozaīkā, un tikai pašās grāmatas beigās visu it kā savstarpēji svešo personāžu likteņlīnijas satinas vienā ciešā kamolā, kura centrā ir kāds sens pāridarījums, ko vairs nevienam nav lemts uzzināt un sadziedēt. Taču tieši vai pastarpināti šis notikums ir sāpinājis ikvienu grāmatas varoni, atstājot sūrstošas rētas viņu dvēselēs. Stāstos esmu ievijusi savas dzimtas leģendu kripatiņas, radu, draugu, kaimiņu un arī pati savus atmiņu fragmentus par notikumiem dažādos laikposmos. “Svešos” lasīt nav viegli, grāmata ir sāpju pilna, tomēr katram, kas to paņems rokās pirmo reizi, gribu novēlēt tomēr izlasīt līdz galam. Izskaņā ir cerība, kas tik ļoti vajadzīga mums ikvienam.

Foto: publicitātes

Kvēlojošie

Sanita Strautniece

Kopš Toma pieņemšanas ģimenē viņš Maijai bijis kā dadzis acī un, šķiet, arī Tomam viņa. Sabojājušās Maijas attiecības ar tēvu, uz vecāku mājām jaunā sieviete brauc reti. Taču nu, lai saņemtu savu mantojuma daļu, viņai būs jāpavada Vārpiņās visa vasara, strādājot plecu pie pleca ar Tomu. Vai viņai izdosies pārvarēt kaismīgo naidu? Un ja nu tas slēpj kādas pavisam pretējas jūtas?

Foto: publicitātes

Tik traki jau nav

Līva Vecvagare

Paula tā arī domāja, ka vidusskolas populārās meitenes viņu uz dzimšanas dienas svinībām uzaicināja ne jau draudzīgu jūtu vadītas. Un izskatās, ka sekas pēc tajās izpildītā garu izsaukšanas seansa izjūt tikai viņa. Diemžēl labākajai draudzenei par to stāstīt nedrīkst, un draugam acīs skatīties viņa vairs nespēj. Tāpēc meitenei nāksies pašai tikt skaidrībā par to, kas īsti notika un kā atkal panākt, lai dzīve piederētu viņai pašai. Līvas Vecvagares stāsts pusaudžiem meistarīgi ievelk negaidītos notikumu virpuļos un atklāti runā par sāpēm un vientulību, neaizmirstot arī par dzīves humoru un mīlestību.

Foto: publicitātes

Saplēstā kokvilna

Zane Nuts

“Lai tā arī paliek. Lai tā arī paliek. Lai tā arī paliek. Dita skaitīja to kā mantru, naivi cerot, ka pienāks mirklis, kad viņa pārstās raizēties un prātot par netipisko situāciju, kurā ir iekļuvusi. Tagad ir labi, rīt būs labi, dažreiz būs štruntīgi, bet tagad ir labi.” Kopš Dita uzsāka romantiskas attiecības ar bijušā vīra brāli, viņa staro, īpaši daudz nedomājot par to, kā tas izskatās no malas. Šķiet, ka dzīvē viss iet uz labo pusi, taču Dita jau nebūtu Dita, ja mulsinošas situācijas un piedzīvojumi nepavadītu viņu ik uz soļa. Brīdī, kad sieviete izlemj klausīt saprāta balsij, kāda negaidīta satikšanās atkal visu sagriež kājām gaisā…

“Arī šoreiz Ditas dzīvē nekas nenotiks kā plānots, neviens viņu nesapratīs un visi pārpratīs. Taču praktiskā kokvilna tiks saplēsta un Dita, iespējams, pati nespēs noticēt tam, ko liktenis viņai patiesībā ir paredzējis.” Krista Leškēviča, grāmatu blogere.

Zane Nuts ir latviešu rakstniece, vairāku grāmatu autore. Romāna “Saplēstā kokvilna” galvenā varone Dita iekaros lasītāju sirdis un izvilinās smaidu pat visskarbākajiem vērtētājiem!

Foto: publicitātes

Karaliene Viktorija: meita, sieva, māte, atraitne

Lūsija Vērslija

Kas bija slavenā karaliene Viktorija, kuras vārdā nosaukts vesels laikmets? Veca, drūma sieviņa, kura vienmēr ģērbās melnā? Vai arī kaislīga jauna sieviete ar romantizētu pasaules uztveri, kurai tik ļoti patika dejot? Vai tomēr neapšaubāmi veiksmīga karaliene, kura radīja pilnīgi jaunu monarhijas veidolu? Viktorija bija ne tikai karaliene, bet arī meita, sieva, māte un atraitne, un katrā dzīves posmā viņai nācās pielāgoties tam, ko sabiedrība no viņas gaidīja. Karalienes Viktorijas sešdesmit četru valdīšanas gadu laikā Lielbritānija izvirzījās pasaules priekšplānā, paplašinot impēriju līdz nebijušiem apmēriem. Neviens cits monarhs nav tā izmainījis pasauli, kurā joprojām dzīvojam. Ielūkojoties karalienes Viktorijas dzīvē ar dienasgrāmatu, vēstuļu un laikabiedru komentāru palīdzību, mēs autores Lūsijas Vērslijas prasmīgajā vadībā Viktoriju varam iepazīt pavisam tuvu.

Foto: publicitātes

Karaļnams: patiesība un posts Vindzoru galmā

Tīna Brauna

"Vairs nekad," noteica karaliene Elizabete II pēc princeses Diānas traģiskās nāves. Viņa bija pārliecināta, ka karaliskajā ģimenē vairs nekad nebūs "otras Diānas", kuras popularitāte un rīcība radītu draudus britu monarhijai. Tomēr nepagāja ilgs laiks, kad vēsture draudēja atkārtoties – princis Harijs satika Holivudas zvaigzni Meganu Mārklu, un karaļnamam atkal nācās tikt galā ar jauniem izaicinājumiem. Papildus prinča Harija un Meganas skandālam autore atklāj arī to, kā pēc princeses Diānas nāves veidojās Čārlza un Kamillas attiecības, kā princis Viljams satika Keitu un viņu pasakai līdzīgais mīlasstāsts apbūra visu pasauli, un kā karaliene Elizabete II spēja saglabāt stāju un vienmēr palika uzticīga monarhijai. The New York Times bestselleru autores Tīnas Braunas biogrāfiskais stāsts par britu karalisko ģimeni aizved lasītājus skandālu, mīlas dēku, varas spēļu un nodevības pilnajā Vindzoru pasaulē. No angļu valodas tulkojusi Alda Vāczemniece.

Grāmatu izdevējs – Latvijas Mediji

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu