Ja tev pieder dzīvoklis, ko gribi izīrēt, tas nenozīmē tikai garantētus ienākumus katru mēnesi, arī izīrētājam ir pienākumi pret īrnieku. Un ir arī tiesības. Jomas eksperti sniedz vērtīgus padomus un ieteikumus, kas noderēs, ja esi nolēmis izīrēt savu mājokli.

Sigita dzīvo no omes mantotā trīsistabu dzīvoklī, salīdzinoši nesen to izremontējusi, arī lokācija iekārojama – kluss un zaļš rajons, bet centrs sasniedzams 20 minūšu braucienā ar auto. Realitātē dzīvoklis vairāk kalpo kā noliktava vai vieta, kur pārnakšņot radiem, kas iebrauc pilsētā, jo Sigita jau divus gadus dzīvo pie līgavaiņa. Abi nolēmuši, ka muļķīgi maksāt tik lielu summu par mantu glabātuvi, tāpēc tika pieņemts lēmums dzīvokli izīrēt, lai ar iegūto naudu sakrātu ceļojumam.

Informācija no draugiem, kolēģiem un interneta burtiski applūdināja Sigitu. Vieni draugi iesaka izvākt mēbeles, jo “cilvēki grib savas lietas”, citi tieši pretēji – mudina sapirkt vāzes, salikt puķes un radīt mājīgu sajūtu ar dažādiem sīkumiem: “Noteikti nopērc pledu un izcep kanēļmaizītes, lai māja smaržo, kad īrnieks nāk.” Sigitas kolēģe iesaka nepažēlot naudu māklerim. “Un noteikti arī juristam,” papildina otra kolēģe, kura tikko izcīnījusi karu ar neadekvātiem īrniekiem. “Obligāti notariāli apstiprini līgumu!” saka viens. “Reģistrē līgumu zemesgrāmatā,” iesaka otrs. “Nekādā gadījumā neaizmirsti reģistrēt saimniecisko darbību,” brīdina trešais. Ko iesākt Sigitai?