Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Rīgas lidostai – 50! Par godu svinībām notiks lidostas tehnikas izstāde

Foto: Publicitātes foto

Rīgas lidosta nākamajā sestdienā, 17.augustā, 50 gadu svinībās aicina apmeklēt AB dambi, kur varēs apskatīt lidlauka tehniku, informēja Rīgas lidostā.

Lidostā informē, ka 17.augustā visas dienas garumā AB dambī notiks pasākums "Lidosta ir tuvāk, nekā gaidīji: svinam RIX 50 kopā!".

Lidlauka tehnika būs apskatāma no plkst.10. Pasākuma apmeklētāji varēs iepazīt tehniku, kas ikdienā rūpējas par lidmašīnu un pasažieru apkalpošanu un lidojumu drošību un kas ārpus lidostas apskatāma retos gadījumos.

Tehnikas entuziasti varēs iekāpt un no iekšpuses izpētīt 45 tonnas smago traktoru-gaisa kuģu izstūmēju, sniega tīrīšanas tehniku ar vairāk nekā septiņu metru platu lāpstu, ugunsdzēsības un glābšanas autocisternu, elektroauto, kas uz lidlauka rāda ceļu lidmašīnām, un citus transportlīdzekļus.

Pasākuma laikā paredzētas arī citas aktivitātes, savukārt no plkst.22 līdz plkst.2 uz AB dambja notiks "silent disco".

Jau ziņots, ka 2023.gadā Rīgas lidostā apkalpoja kopumā 6,631 miljonu pasažieru, kas ir par 23,2% vairāk nekā gadu iepriekš, kad tika apkalpots 5,381 miljons pasažieru, taču par 15% mazāk nekā 2019.gadā, kad lidostā tika apkalpoti 7,798 miljoni pasažieru.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

Svarīgākais
Uz augšu