Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Par iemīļotajām acu maskām jeb pačiem

Foto: Shutterstock

Maskas, kas paredzētas tieši acu zonas ādai, kas, kā zinām, ir visplānākā un pakļauta ātrākas novecošanas riskam, ir lielisks palīgs gan ādas mitrināšanai un barošanai, gan grumbiņu mazināšanai. Kā pareizi lietot šīs seruma plāksnītes un ko tās tavam skaistumam dos? Iepazīsim tuvāk tā sauktos pačus (no angļu valodas – plāksteris, gabals, ielāps)!

Vienreizlietojamās acu maskas jeb plāksnītes satur serumu ar aktīvo vielu, kas ir pirmais palīgs, ja nepieciešams steidzami atjaunot un pabarot ādu, lai izskatītos kā pēc kādas kosmētiskās procedūras skaistumkopšanas salonā. Pači ir ātrākais palīgs, ja vajag nomaskēt noguruma pazīmes, un pat uzskatāms par šī gadsimta mirkļa jaunības eliksīru.

"Sausas un nogurušas ādas atjaunošana ir tikai viena no regulāras acu maskas lietošanas priekšrocībām. Ja jūsu acu zonai ir tendence atklāt, ka trūcis miega, maska ​​zem acīm piedāvā gandrīz tūlītēju mirdzošas un atpūtinātas ādas efektu. Tāpat pačiem var būt pretnovecošanas iedarbība, un tie ir okluzīvi, kas nozīmē, ka aiztur ūdeni ādā, kā rezultātā sīkās grumbiņas top mazāk pamanāmas," skaistuma noslēpumos dalās "Apotheka" farmaceita asistente Agnese Jursa.

Foto: Shutterstock

Paču veidi

Pēc izskata pastāv divu veidu pači. Pači, kas darināti no plānas, dabīgas kokvilnas, kas piesūcināta ar serumu, un hidrogēla pači. Otrie mūsdienās ir ieguvuši lielāku popularitāti, jo cieši pielīp un ļauj turpināt rosīties, turklāt paču spiediens sekmē aktīvo vielu dziļāku iesūkšanos un nostiprināšanos ādā. 

Pēc sastāva pači atšķiras ar to sniegto rezultātu. Ir barojošie, kas satur īpašas aktīvās vielas, tostarp augu ekstraktus, placentu, retinolu, un ir ādu atjauninošie un mitrinošie pači. Izlīdzinošajos pačos, kas sniegs lielāku pretgrumbu efektu, sastopams būs kolagēns un hialuronskābe.

Kas lācītim vēderā? 

Ja saskaries ar konkrētām ādas kopšanas problēmām, mēģini meklēt aktīvās sastāvdaļas paču sastāvā, piemēram:

Pietūkums  hialuronskābe, kofeīns;

Grumbas – C vitamīns, kolagēns, retinols, peptīdi;

Tumšie loki hialuronskābe, pantenols, C vitamīns.

Atceries! Tā kā acu zona ir ļoti jutīga un tai var būt alerģiskas reakcijas, tāpēc nelieto nepārbaudītu masku īsi pirms nozīmīga pasākuma.

Kad lietot pačus?

Ādas kopšanas rutīnā pačus zem acīm var likt ikreiz, kad nepieciešams attīrīt un mitrināt acu zonu. Visbiežāk tā ir rīta rutīna, tomēr, ja dienā āda bijusi pakļauta nelabvēlīgiem ārējiem apstākļiem, droši var ādu zem acīm palutināt arī vēlā vakara stundā vai pirms miega. Nekādā gadījumā pačus neatstāj uz nakti, tie izžūs un sāks darboties pretēji –uzsūks mitrumu no tavas ādas. 

Foto: Shutterstock

Vai pačus var lietot katru dienu? Speciālisti tomēr neiesaka, jo to sastāvā aktīvās vielas ir lielā koncentrācijā. "Tas neaizstās ikdienas sejas vai acu krēmu - jāatceras, ka tas ir papildu līdzeklis, kas SOS situācijā var sniegt tik ļoti vēlamo ādas mirdzumu," atgādina Apotheka farmaceita asistente Agnese Jursa . Bet Jursa min kādu triku, ko der atcerēties.

"Pači ir īpaši lielisks sagatavošanas solis pirms kosmētikas uzlikšanas. Tos droši var uzlikt pēc krēma vai seruma uzklāšanas un pirms grima uzlikšanas. Šis process nodrošinās ādas papildus hidratācijas devu visas dienas vai nakts ballītes garumā."

Kā lietot pačus? 

Pači ir ļoti vienkārši lietojami - vienkārši tos izņem no iepakojuma, uzklāj, kā norādīts instrukcijā uz attīrītas ādas zem acs un atstāj uz 15 - 20 minūtēm. Pirms tam vēlams notīrīto sejas ādu atsvaidzināt ar toniku. 

"Noderīgs knifiņš - pačus droši var turēt ledusskapī, tad to uzlikšana, īpaši no rīta, kad uz sejas ir nereti tūska, būs atsvaidzinoša un patīkama, kā arī efekts būs lielāks," iesaka Agnese Jursa.

Padoms: pēc acu masku noņemšanas noteikti maigi iemasē visu atlikušo esenci, līdz tā pilnībā iesūcas ādā.

Procedūru droši nobeigt var ar mitrinoša krēma vai cita seruma uzlikšanu. 

”Skaistu un starojošu ādu ilgtermiņā var iegūt, tikai ievērojot veselīgu dzīvesveidu un rūpējoties par ādas kopšanu, kas nozīmē regulāru tās tīrīšanu, barošanu, mitrināšanu un aizsargāšanu. Īstermiņā var maldīgi šķist, ka āda izskatās starojoša un atpūtusies, neieguldot lielas pūles – jo īpaši gados jaunākām meitenēm –, taču laika gaitā ādas stāvoklis pasliktināsies un tā uzlabošanai būs jāiegulda ievērojami vairāk laika un resursu,” stāsta Agnese Jursa.

Raksts tapis sadarbībā ar "Apotheka".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu