Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Apturēta tūrisma operatora licence uzņēmumam, kura dēļ Spānijā iestrēguši ceļotāji no Latvijas (4)

Lidmašīna debesīs.
Lidmašīna debesīs. Foto: Ph.artgraf/Shutterstock

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) ir apturējis tūrisma operatora licenci SIA “Fisom”, kura rīkotajā braucienā Spānijā ir iestrēguši ceļotāji no Latvijas, informēja PTAC.

Saistībā ar SIA “Fisom” nespēju pildīt saistības un konstatētajām komersanta likviditātes problēmām, PTAC ir pieņēmis lēmumu uzsākt ceļotāju bezmaksas repatriāciju un izmitināšanu pirms repatriācijas.

Pašlaik PTAC apzina variantus, kā atgādāt uz Latviju Spānijā iestrēgušos ceļotājus. Spānijā ir iestrēguši vairāk nekā 100 ceļotāji, galvenokārt nepilngadīgie.

Par iemaksu atgūšanas procesu PTAC informēs tuvākajā laikā, jo pašlaik prioritāte ir Spānijā esošo bērnu nogādāšana atpakaļ Latvijā.

PTAC tupina būt saziņā ar bērnu vecākiem un Ārlietu ministriju.

TVNET jau rakstīja, ka Ārlietu ministrija (ĀM) ir saņēmusi apstiprinājumu no PTAC, ka bērnus Latvijā varēs nogādāt par valsts līdzekļiem, portālu TVNET informēja ĀM.

Ministrija norādīja, ka šobrīd tiek strādāts pie tā, lai atrastu transportu un bērnus varētu nogādāt Latvijā. Tiek apzinātas iespējas gan ar autobusiem, gan ar aviosatiksmi. ĀM ir nodrošinājusi, ka bērni Spānijas kempingā atrodas drošībā – viņus apsargā vietējā policija. Ministrija ir pastāvīgā saziņā ar bērnu vecākiem un “Fisom” pārstāvi uz vietas par tālākajiem soļiem.

ĀM aicina bērnu vecākus ar iesniegumiem vērsties Valsts policijā (VP) lietas ierosināšanai par naudas līdzekļu piesavināšanos, kas ļautu VP izsludināt personu vai personas starptautiskā meklēšanā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu