Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Ukrainas triecienā Ļipeckas apgabalā trāpīts noliktavām ar vadāmajām aviācijas bumbām (10)

Papildināts
Foto: AFP/SCANPIX

Ukrainas armija naktī uz piektdienu Krievijas Ļipeckas apgabalā veikusi triecienu militārajam lidlaukam, trāpot noliktavām, kurās atradās vadāmās aviācijas bumbas, ziņo Ukrainas Bruņoto spēku ģenerālštābs.

"Šonakt Ukrainas Aizsardzības spēki veica triecienu lidlaukam (..). Uzbrukuma gaitā trāpīts noliktavām ar vadāmajām aviācijas bumbām un vairākiem citiem objektiem lidostas rajonā," teikts paziņojumā.

Tajā norādīts, ka "konstatēti vairāki aizdegšanās avoti, izcēlās spēcīgs ugunsgrēks un novērotas vairākas detonācijas".

Ir zināms, ka lidlaukā bāzējas lidmašīnas "Su-34", "Su-35" un "MiG-31". "Trieciena rezultāti tiek precizēti," teikts platformā "Telegram" piektdien publicētajā paziņojumā.

Ukrainas vienības arī veikušas triecienus Krievijas pretgaisa raķešu divīzijām okupētajā Doneckas apgabala teritorijā.

"Cita starpā kaujas darbības veiktas pret trim ienaidnieka radariem - diviem kompleksiem S-350 un vienu S-300. Apstiprināts precīzs trāpījums vienam kompleksa S-350 radaram un tā iznīcināšana," norādīja ģenerālštābs.

Patlaban tiek precizēta informācija par pārējiem diviem mērķiem. Pēc triecieniem visi trīs ienaidnieka radari pārstāja darboties.

Informēts avots ziņu aģentūrai "Interfax-Ukraina" pastāstīja, ka naktī Ukrainas Drošības dienests sadarbībā ar Ukrainas Bruņotajiem spēkiem un Īpašo operāciju spēkiem veica triecienu Krievijas militārajam lidlaukam "Ļipecka-2".

Saskaņā ar avota teikto tur atradās vairāki desmiti iznīcinātāju, helikopteri un noliktavas, kurās glabājās vairāk nekā 700 vadāmo aviācijas bumbu.

Avots norāda, ka pēc Ukrainas drona trieciena notika spēcīgs sprādziens, kas izraisīja ķēdes detonāciju un plaša mēroga ugunsgrēku lielā lidlauka daļā.

Vietējās varasiestādes apstiprināja detonāciju un paziņoja par cilvēku evakuāciju no četrām tuvumā esošajām apdzīvotajām vietām.

"Lielākā daļa militārajā lidlaukā "Ļipecka-2" izvietoto lidmašīnu nepaspēja pacelties," piebilda avots.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu