Preču tirgotāji ir ļoti satraukti, jo tiek apgalvots, ka Ukrainas karaspēka rokās ir nonākusi Krievijas gāzes sadales stacija. Tas ir izraisījis gāzes vairumtirdzniecības cenu pieaugumu līdz jaunam gada maksimumam. Tomēr ir arī vairāki citi faktori, kas sadārdzina gāzi.

Ukrainas karavīru iebrukums Krievijas teritorijā ir izraisījis gāzes cenu pieaugumu līdz šogad augstākajam līmenim. Pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā cenas jau 2022. gadā bija pacēlušās līdz astronomiskiem skaitļiem. Patērētāji diez vai izjutīs pašreizējā satricinājuma tūlītēju ietekmi. Tomēr ir skaidrs, cik jutīgs pret cenu svārstībām ir kļuvis vissvarīgākais enerģijas avots apkurei.

Ziņu aģentūras vēsta, ka Kurskas reģionā ir izsludināts ārkārtas stāvoklis. Tūkstošiem cilvēku devušies bēgļu gaitās. Otrdien Ukrainas karaspēks ar tanku un artilērijas atbalstu šķērsoja Krievijas robežu netālu no Sudžas un pārņēma savā kontrolē vairākus ciemus.

ASV domnīca Kara izpētes institūts (ISW), atsaucoties uz Krievijas iekšējiem avotiem, ziņoja, ka Ukrainas karaspēks ir pavirzījies uz priekšu līdz pat 15 kilometru attālumā Kurskas atomelektrostacijas (AES) virzienā. Turklāt ieņemta gāzes sadales un kompresoru stacija netālu no Sudžas.