Pudždemons izvairījies no policijas un pametis Spāniju

Bijušais Katalonijas reģiona premjerministrs Karless Pudždemons.
Bijušais Katalonijas reģiona premjerministrs Karless Pudždemons. Foto: Guillaume Destombes/Shutterstock

Bijušajam Katalonijas premjerministram Karlesam Pudždemonam izdevies izvairīties no policijas, kas centās viņu notvert, un viņš jau atkal devies prom no Spānijas, pavēstīja ekspremjera partija.

Spānijas varasiestādes ceturtdien uzsāka plašu Pudždemona meklēšanas operāciju, pēc tam kad viņš negaidīti bija atgriezies Spānijā un Barselonā pie reģiona parlamenta atbalstītajiem teica īstu uzrunu, bet tad atkal nozuda.

Spānija izsludinājusi Katalonijas ekspremjeru meklēšanā saistībā ar apsūdzībām par Katalonijas centieniem 2017.gadā iegūt neatkarību.

Pudždemons atgriezies Beļģijā, kur viņš dzīvo kopš došanās trimdā, piektdien paziņoja ekspremjera partijas ģenerālsekretārs Žordi Turuls.

Intervijā radiostacijai RAC1 Turuls sacīja, ka zina, ka bijušais Katalonijas līderis atrodas Briselē, bet nevarēja apstiprināt, vai viņš ir atgriezies savās mājās Vaterlo pašvaldībā.

Spānijas Augstākās tiesas tiesnesis jau pieprasījis Katalonijas policijai sniegt paskaidrojumus par to, kā Pudždemonam izdevies aizbēgt.

Pudždemons ceturtdien pie Katalonijas parlamenta Barselonā runāja īsi pirms balsojuma par sociālista Salvadora Iljas iecelšanu Katalonijas premjerministra amatā.

GALERIJA: Spānijas policija dzen pēdas Katalonijas separātistu līderim Pudždemonam.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu