Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Video "Viens no asiņainākajiem triecieniem visā karā": Ukraina iznīcina Krievijas militāro konvoju Kurskas apgabalā (39)

Foto: t.me/vchkogpu

Naktī uz 9. augustu Ukrainas bruņotie spēki Kurskas apgabalā uzbruka Krievijas armijas auto kolonnai. Attēlus ar ugunsgrēku, kas bija aptvēris militāro tehniku, publicējuši vairāki prokremliskie “Telegram” kanāli.

Konvojam uzbruka Oktjabrskas ciematā, kas atrodas 8 kilometrus no Rilskas. Militāristi pārvietojās pa maršrutu, kas pirms kara savienoja ukraiņu Gluhovu un Kursku, šķērsojot Rilsku un Lgovu. Izdevums “Agenstvo” lēš, trieciena vieta atradās aptuveni 30 kilometru attālumā no Ukrainas robežas un 20 kilometru attālumā no apdzīvotās vietas Korenevo, kur notiek kaujas ar Ukrainas bruņotajiem spēkiem.

Saskaņā ar “Telegram” kanāla “Military Informant” informāciju konvojam ar Krievijas karavīriem uzbruka ar ASV HIMARS raķetēm, kas līdz šim Ukrainas armijas iebrukumā Krievijā nebija izmantotas.

Saskaņā ar militārā analītiķa Jana Matvejeva aprēķiniem kopumā tika iznīcinātas 14 “Ural” un “Kamaz” kravas automašīnas ar kājniekiem, dažas no tām nodega pilnībā.

“Izskatās, ka visa auto kolonna pārvadāja kājniekus. Viņi bija ar ieročiem, visticamāk, katrā transportlīdzeklī pa vienai rotai. Trīs vai četras rotas – viss bataljons iznīcināts. <...> Šis ir viens no asiņainākajiem un masveidīgākajiem triecieniem (visticamāk, HIMARS) visā karā,”

norādīja Matvejevs.

Pēc videoieraksta ar nodedzināto militāro konvoju publicēšanas Z-blogeri sāka pieprasīt, lai par incidentu atbildīgās personas tiktu sodītas. “Tas, kurš deva pavēli pārvietoties kolonnās bezpilota lidaparātu novērošanas zonā un HIMARS raķešu sniedzamības zonā, ir ne tikai kretīns, bet būtu jāsoda saskaņā ar kara laika likumiem,” rakstīja Z-blogeris Romāns Alehins.

Šim viedoklim piekrita arī cits Z-blogeris Jurijs Podoļaks.

“Kā tas ir iespējams? Rit jau trešais kara gads, un kāds joprojām aizraujas ar ceļošanu kolonnās frontes līnijā,”

viņš atzīmēja.

Incidents Kurskas apgabalā bija ne tikai tās personas, kura deva pavēli pārvietoties kolonnā, “necaurspīdīgās muļķības” rezultāts, bet arī “haotiska rezervistu pulcēšana kopā uzbrukuma rajonā, kam tie nebija sagatavoti”, uzsvēra militārais informators.

Ukrainas bruņotie spēki iebruka Kurskas apgabalā 6.augusta rītā un trīs dienu laikā ieņēma vismaz 20 apdzīvotas vietas. Ukrainas formējumu ieņemtā teritorija pārsniedza 100 kvadrātkilometrus. 8.augusta pievakarē militārie blogeri apgalvoja, ka situācija ir pasliktinājusies: Ukrainas karaspēkam līdz Kurskas atomelektrostacijai taisnā līnijā bija palikuši vairs tikai aptuveni 30 kilometri.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu