Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

"airBaltic" drošības apsvērumu dēļ atceļ reisus uz Telavivu arī nākamnedēļ

"airBaltic" lidmašīna.
"airBaltic" lidmašīna. Foto: Ieva Leiniša / LETA

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" drošības apsvērumu dēļ nolēmusi atcelt lidojumus uz un no Telavivas arī nākamajā nedēļā, no 12.augusta līdz 18.augustam, informē "airBaltic" pārstāvis Augusts Zilberts, komentējot iespējamo konflikta izplešanos Tuvajos Austrumos.

Iepriekš "airBaltic" nolēma atcelt lidojumus uz un no Telavivas līdz svētdienai, 11.augustam, tomēr atbilstoši operatīvajai informācijai patlaban "airBaltic" tuvākie lidojumi, no 12.augusta līdz 18.augustam, ir atcelti, norādīja Zilberts.

Viņš norādīja, ka aviokompānija nepārtraukti turpina uzturēt ciešus kontaktus ar valsts un starptautiskajām iestādēm, vērtējot iespējamos riskus lidojumiem uz Izraēlu.

Tāpat viņš uzsvēra, ka saistībā ar reisu atcelšanu pasažieriem jāsazinās ar "airBaltic" zvanu centru.

Iepriekš Zilberts sacīja, ka drošības situācija Izraēlā var būt mainīga, tāpēc lidsabiedrība saglabā elastību un nepieciešamības gadījumā ir gatava lidojumu grafiku mainīt.

TVNET jau vēstīja, ka arī Vācijas aviokompānija "Lufthansa" un tās grupas lidsabiedrības drošības apsvērumu dēļ atcēlušas vēl vairāk reisu uz Tuvajiem Austrumiem. Lidojumi uz Izraēlu, Teherānu un Beirūtu atcelti līdz pirmdienai, 12.augustam, ieskaitot.

Reisu atcelšana ir saistīta ar pieaugošo saspīlējumu starp Izraēlu un Irānu.

"Lufthansa" grupā bez "Lufthansa" ir arī Austrijas nacionālā lidsabiedrība "Austrian Airlines", Šveices nacionālā aviokompānija "Swiss", Beļģijas nacionālā lidsabiedrība "Brussels Airlines" un Vācijas zemo cenu aviokompānija "Eurowings".

Tāpat ziņots, ka "airBaltic" pagājušajā gadā pārvadāja kopumā 4,536 miljonus pasažieru, kas ir par 35,7% vairāk nekā 2022.gadā, un veica 44 100 lidojumu, kas ir par 18,3% vairāk nekā gadu iepriekš.

"airBaltic" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 664,289 miljonu eiro apmērā, kas ir par 33,2% vairāk nekā 2022.gadā, kā arī kompānija guva peļņu 33,852 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

Latvijas valstij pieder 97,97% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 2,03%.

Svarīgākais
Uz augšu