Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Aizkustinoši Velsas princis un princese sēro par picas cepēju, kurš nomiris ar vēzi

Foto: Reuters/AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Velsas princese Ketrīna un princis Viljams izteikuši līdzjūtību picu pārdevēja un cepēja Pītera Morisa ģimenei, kurš 47 gadu vecumā zaudēja cīņā ar vēzi. Princis un princese Pīteru iepazina pagājušā gadā, sava izbraukuma laikā Velsā, kad pirka pie viņa picas.

Kā vēsta Apvienotās Karalistes laikraksts "The Sun", Velsas princis un princese uzrakstījuši aizkustinošu veltījumu picu furgona "Little Dragon" īpašniekam Pīteram Morisam.

Princis Viljams nosūtīja līdzjūtības vēstuli Pītera atraitnei Treisijai, kas tika nolasīta viņa bērēs.

"Es rakstu, lai pateiktu, cik ļoti man un Ketrīnai bija skumji saņemt ziņas par jūsu vīru Pītu, un vēlamies izteikt jums visdziļāko līdzjūtību," vēstulē raksta princis Viljams. "Mēs varam tikai iedomāties, kāds tukšums valda jūsu dzīvē un sirdīs. Mēs ar Ketrīnu ļoti izbaudījām tikšanos ar Pīteru."

"Mēs zinām, ka Pīts bija ļoti talantīgs un augstu novērtēts savā kopienā, kas ir sajūtams no reakcijas uz viņa aiziešanu. Es ceru, ka varat gūt mierinājumu, zinot, kāda bija viņa ietekme uz tik daudziem cilvēkiem. Es zinu, ka šī vēstule šādos apstākļos var sniegt maz mierinājuma, taču gribēju, lai jūs zinātu, cik ļoti esam domās ar jums tik grūtā brīdī." Vēstules beigās viņš ar roku parakstīja: "Ar visdziļāko līdzjūtību, Viljams."

Foto: Reuters/AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Kā ziņo "The Sun", vēstule tiks ierāmēta Pētera meitām, kurām ir 5 un 8 gadi.

Atraitne Treisija pastāstīja, ka karaliskās ģimenes laipnais žests "bija milzīgs pārsteigums".

"Es pat nezinu, kā viņi uzzināja, ka Pīts ir miris. Iespējams, tas viņus aizkustināja, jo Keita ārstējas,” laikrakstam "The Sun" sacīja Treisija.

"Little Dragon Pizza Van’s" Instagram konts jau maija beigās paziņoja par Pītera nāvi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Little Dragon Pizza Van (@littledragonpizza)

Keita publiski paziņoja par savu vēža diagnozi 22. martā, tikai divus mēnešus pirms Pītera nāves.

Kā raksta "The Sun", Pīters jau bija uzvarējis barības vada vēzi, taču četrus mēnešus pēc tam, kad viņš satikās ar princesi Keitu un princi Viljamu, ārsti atklāja viņam vēzi virsnierēs un aknās.

Karaliskā pāris satikās ar Pīteru 2023. gada aprīlī, kad nopirka picu kaudzi glābšanas komandas locekļiem, kuri riskēja ar savu dzīvību, strādājot tuvējā kalnu grēdā.

Pāris pasūtīja 22 picas no "Little Dragon Pizza Van", tostarp peperoni, margaritas, bārbekjū, vistas un ar kazas sieru.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu