Pēc peldes populārā Rīgas atpūtas vietā cilvēki krastā iznāk rudi kā lapsas – ķermeni klāj tāds kā brūni oranžs kažoks. Ūdenim nav nepatīkama smaka. Tomēr mikrobioloģiskās analīzes atklāj fekālo piesārņojumu, kas pārsniedz pieļaujamo normu. Ar ko cilvēki ir aplipuši, vai tas ir bīstami un kāda ir ūdens kvalitāte Rīgas peldvietās, TVNET meklē atbildes.

Darbdienu vakaros no Imantas un Iļģuciema netālā atpūtas vieta parasti ir pilna ar cilvēkiem. Tie, kas seko jaunākajiem peldvietu monitoringa rezultātiem, kā arī tie, kas uz ādas bija izjutuši peldes rezultātu, ūdenim meta līkumu. Tomēr aizvien kāds apņēmīgi devās tajā iekšā un pēc tam ar šausmām skatījās uz savu ķermeni, kas bija noklāts smalkiem, centimetru gariem pavedieniem oranžā krāsā.

Atpūtnieki izteica dažādas hipotēzes: "peldētāju nieze", globālās sasilšanas rezultātā savairojušies nezināmu parazītu kāpuri, netipiskas krāsas zilaļģes vai vienkārši, piedodiet, kakas? Daļa steidzās mājās, lai pēc iespējas ātrāk kārtīgi nomazgātos dušā.