Saistībā ar reportāžu no Kurskas apgabala Krievija izsaukusi Itālijas vēstnieci (8)

Foto: TATYANA MAKEYEVA/AFP

Krievija piektdien, 16. augustā, izsaukusi Itālijas vēstnieci Maskavā saistībā ar Itālijas televīzijas reportāžu no Ukrainas karaspēka ieņemtās Kurskas apgabala daļas, pavēstīja Krievijas Ārlietu ministrija.

Vēstniecei Čečilijai Pičoni izteikts "stingrs protests" saistībā ar to, ka Itālijas raidorganizācijas RAI žurnālistu komanda "nelikumīgi ieceļoja Krievijā, lai atspoguļotu Ukrainas karavīru noziedzīgo teroristisko uzbrukumu Kurskas apgabalam", teikts ministrijas paziņojumā.

Tikšanās gaitā Pičoni paskaidrojusi, ka RAI, "un jo īpaši redakcijas komandas, plāno savu darbību pilnīgi brīvi un neatkarīgi", ziņu aģentūrai AFP pastāstīja Itālijas Ārlietu ministrijas preses sekretārs.

Krievijas ministrija brīdināja, ka "uz Itālijas pilsoņu darbībām attiecas Krievijas Kriminālkodekss".

Ministrija norādīja, ka "kompetentās iestādes sper nepieciešamos soļus, lai noskaidrotu visus RAI darbinieku izdarīto noziegumu apstākļus, novērtētu juridisko situāciju un veiktu attiecīgus pasākumus".

Itālijas televīzijas galvenais ziņu raidījums trešdien pārraidīja reportāžu, kurā bija redzams, kā žurnālisti Ukrainas karavīru pavadībā brauc pāri robežai uz Krieviju.

Tika parādīts, kā viņi ar bruņotu automašīnu brauc garām Krievijas ceļa zīmēm un ierodas Sudžas pilsētā, kas atrodas aptuveni desmit kilometrus no robežas.

Tur RAI žurnāliste Stefānija Batistīni sarunājās ar vietējiem iedzīvotājiem.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu