Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Sajūti Āgenskalnu "Āgenskalns atrada mani!" Āģīša slēptākās pērles fotogrāfa Jāņa Škapara acīm (1)

2. sērija
Foto: Jānis Vingris

Šajā "Sajūti Āgenskalnu" raidījumā iepazīsim Jāni - talantīgu fotogrāfu, allaž sirdī brīvmākslinieku, kurš nu jau astoņus gadus ir uzticīgs Āģītim jeb Āgenskalnam. Jānis mums šo mīlīgo apkaimi parādīs no sava skatu punkta, un, tā kā viņš ir mākslinieks, noteikti šajā sērijā ieraudzīsim Āgenskalna slēptākās pērles un kontrastus, ko citi nemaz nepamana. Aiziet, sajutīsim Āgenskalnu!

Jānis kādreiz bijis īstens laucinieks. Dzimis un audzis Pļaviņās un, kā pats saka, "pusi mūža nodzīvojis ainaviski provinciālā idillē". Tad pārvācās uz dzīvi lielpilsētā, sāka fotogrāfa karjeru un apmetās Āgenskalnā, kas, lai arī ir blakus trokšņainajam Rīgas centram, neapstrīdami izstaro īstu mazpilsētas šarmu. Tuvāk bērnībai, tā teiktu Jānis.

Bet kā Jānis te patiesībā nonāca? "Āgenskalns atrada mani, nevis es Āgenskalnu. Bija tāda apstākļu sakritība, ka mani tā kā burtiski uzsūca pats Āgenskalns," stāsta Jānis. 

"Bet ir, ir te dikti mājīga sajūta. Es šeit jūtos kā savējais.  Ir tāda piederības sajūta. Nesūdzamies - laba dzīve Āgenskalnā!"

Māra Jāni satiek viņa mājas omulīgajā pagalmiņā, no kurienes tad arī sāksies abu pastaiga pa Āgenskalna slēptākajām vietām. Jānis nekavējoties arī uzaicina Māru uz kādu slēptu vietiņu makšķerēt un arī izmēģināt roku lielā loma izvilkšanā ar īstu un smagu magnētu. "Esmu daudz dārgumu ar šo izvilcis, tāpēc arī dzīvoju Āgenskalnā," smejoties stāsta Jānis.

Dodoties uz copes vietu, Māra redzēs daudzus Āgenskalna kaktiņus, kas liks patiesi pabrīnīties! Dodamies!

Foto: Foto: Pauls Zvirbulis
Foto: Foto: Pauls Zvirbulis

Noskaties raidījumu un uzzini, cik interesanti var būt ielu nosaukumi; kur vislabāk noķert zelta zivtiņas; cik ziedošs ir Āgenskalns pavasaros; par Āgenskalna kaķi, kurš devās uz Operu; Āģīša kontrastiem muiža - hruščovka; romantiskajiem vandaļiem; īsto magnēta makšķerēšanu; Āgenskalna slavenāko nutriju Hārliju un vēl un vēl!

Aiziet, sajutīsim Āgenskalnu!

GALERIJA: "SAJŪTI ĀGENSKALNA PĒRLES KOPĀ AR JĀNI ŠKAPARU"

Sadarbībā ar "Mārpagalmi"

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu