Diktators Putins pārstājis komentēt Kurskas apgabalā notiekošo (19)

Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas diktators Vladimirs Putins pārstājis publiski komentēt notiekošo Kurskas apgabalā, kur Ukrainas armija ieņēmusi aptuveni 90 apdzīvotas vietas un kontrolē jau vairāk nekā 1200 kvadrātkilometrus teritorijas, vēsta neatkarīgais medijs “The Moscow Times”.

Putins situāciju Kurskas apgabalā nav komentējis kopš 12. augusta, kad notika sanāksme ar Krievijas gubernatoriem un Aizsardzības ministrijas amatpersonām.

Kā secināms no Kremļa tīmekļa vietnē pieejamās informācijas, visu pagājušo nedēļu diktators devis priekšroku citām lietām.

13.augustā viņš tikās ar palestīniešu pašpārvaldes prezidentu Mahmudu Abasu.

14.augustā Putins tikās ar Kaļiņingradas gubernatora pienākumu izpildītāju Alekseju Besprozvannihu, bet 15.augustā viņam bija telefona saruna ar Uzbekistānas prezidentu Šavkatu Mirzijojevu.

Savukārt 18.augustā diktators Putins devās valsts vizītē uz Azerbaidžānu.

Putina rīcība uzskatāmi parāda, ka viņš pilnībā zaudējis izpratni par dienaskārtību, uzskata neatkarīgais politologs Abass Gaļamovs.

“Krievijas iedzīvotāji šo visu redz un secina, ka prezidentam palestīniešu vai Kalnu Karabahas karā cietušie ir svarīgāki par Kurskas apgabala iedzīvotāju problēmām,” norāda politologs.

Pašizolēšanās no problēmsituācijām Putinam nav nekas jauns. Līdzīgi viņš rīkojās arī Covid-19 pandēmijas laikā, kad viņš izolējās ne tikai no problēmas, bet izolējās arī fiziski.

Putina rakstura iezīme – kad parādās kādi patiešām nopietni izaicinājumi, tie kļūst nevis par Putina, bet gan par kāda cita problēmu,

uzskata Lielbritānijas Karaliskā apvienoto dienestu institūta (RUSI) analītiķis Marks Galeoti.

Pēdējā sanāksmē par situāciju Kurskas apgabalā Putins pieprasīja pretinieka izdzīšanu no Krievijas teritorijas, vainoja notikušajā Rietumus, kā arī apsolīja sagatavot pienācīgu atbildi Ukrainas bruņotajiem spēkiem.

Viņš arī toreiz paziņoja, Ukraina nav sasniegusi nevienu no saviem mērķiem, sākot operāciju Kurskas apgabalā.

Viņš arī nevienu reizi nenosauca notiekošo par iebrukumu. Tā vietā viņš lietoja vārdus “notikumi”, “stāvoklis” un “pretterorisma situācija”.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu