Pirms nedēļas Krievijas “Telegram” kanālos plašu ievērību ieguva ziņa, kurā teikts – “ASV Kamalas Herisas uzvaras gadījumā prezidenta vēlēšanās legalizēs pedofiliju”. Šo ierakstu autori precizēja, ka galvenais šāda lēmuma iniciators esot Herisas galvenais sabiedrotais, ASV viceprezidenta amata kandidāts Tims Volcs.

Šo “ziņu” izplatīja tādi Krievijas “Telegram” kanāli kā “Putin v Telegram” (233 000 ziņas skatījumu uz 19. augustu), “Butylka” (179 000 skatījumu), “Ostashko! Vazhnoje” (123 000) un citi. Pēc pakalpojuma “TGStt”, līdzīgi ieraksti 14. augustā vien spēja piesaistīt vairāk nekā 1,5 miljonu skatījumu. Šī ziņa tika pieminēta arī citos sociālajos tīklos, kā arī atsevišķos Krievijas un Baltkrievijas medijos.

Lielākā daļa šo ierakstu par iespējamu pedofilijas legalizāciju ASV atsaucas uz amerikāņu vietni “The People’s Voice”, un pie ierakstiem arī pievienots ekrānuzņēmums ar publikāciju, kā virsraksts ir “Kamala Herisa sola “dekriminalizēt pedofiliju”, ja uzvarēs prezidenta vēlēšanās”.

Šāds raksts amerikāņu vietnē tik tiešām ir publicēts 13. augustā. Pašā tekstā ne reizi netiek pieminēta ne Herisa, ne arī viņas pozīcija par šo tēmu. Šeit tiek runāts tikai par Minesotas gubernatoru un viceprezidenta amata kandidātu no Demokrātu partijas Timu Volcu. Rakstā apgalvots, ka pērn viņš it kā atbalstījis pedofilijas dekriminalizāciju savā štatā, un vēlāk parakstījis likumu, kas aicina ar likumu noteikt pieaugušo iekāri pret bērniem par seksuālu orientāciju.

Tā nav taisnība...