Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Lūsis komentē Pienācis laiks uzņemt krieviju Eiropas Savienībā (13)

Foto: shutterstock.com

Kurš morāli atpalikušais gan varētu ierosināt kaut ko tādu, vai ne? Pirms kāda laika rakstīju par rietumvalstu un krievijas ieslodzīto apmaiņas darījumu, kurā paralēli savu valstu pilsoņiem izdevās izglābt arī vairākus krievu opozicionārus. Jau pirmie opozicionāru komentāri bija, maigi izsakoties, diskutabli, bet nu jau viņi sākuši bliezt uz pilnu klapi.

Lūk, piemēram, kāds burvīgs opozīcijas aktīvista Vladimira Kara-Murzas komentārs par to, ko visai pasaulei vajadzētu darīt, lai palīdzētu krievijai.
 

Centīšos uz ātru roku viņa pateikto brīvā stilā iztulkot, lai būtu saprotams arī tiem, kuri nedzird angļu mēlē. Tātad, Vladimirs stāsta:

“Manuprāt, brīvajai pasaulei un Rietumu demokrātiju līderiem ir ļoti svarīgi sagatavoties arī savā pusē. Jo, tiklīdz lietas krievijā patiešām mainīsies un kad mēs sāksim darbu pie pārejas tiesiskuma, pārejas no diktatūras uz demokrātiju krievijā, ir ļoti svarīgi, lai brīvā pasaule būtu gatava palīdzēt reintegrēt šo jauno demokrātisko pēc-putina krieviju atpakaļ civilizētajā pasaulē. Atpakaļ uz noteikumiem balstītā starptautiskajā kārtībā, atpakaļ lielajā Eiropā, kuru mēs visi vēlamies redzēt.

Zināt, ja mēs joprojām ticam šim mērķim – izveidot vienotu, brīvu un mierīgu Eiropu, kādu mērķi pirms 35 gadiem izteica Amerikas prezidents, runājot Rietumvācijā, šis mērķis būs iespējams tikai tad, kad arī krievija, kas ir lielākā valsts Eiropā, kļūs mierīga un demokrātiska. Vienota, brīva un mierpilna Eiropa ir iespējama tikai ar miermīlīgu un demokrātisku krieviju kā tās daļu. Un tas ir solis, kuram mums jāsāk gatavoties jau šodien.”

Zināt taču to teicienu – tu vari aizvest meiteni no laukiem, bet nevari no viņas dabūt ārā laukus? Man šķiet, ka absolūti identiski ir ar impēriskās krievijas opozicionāriem. Tu viņus vari izvest ārā no krievijas, bet...

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu