Šodienas redaktors:
Vita Daukste-Goba

Latvijai nevēlamo personu sarakstā iekļauj blogeri Vinkleru, kurš Dzintaros provocēja Galkinu (10)

Krievijas pase.
Krievijas pase. Foto: ReaLiia/Shutterstock

Ārlietu ministre Baiba Braže (JV) Latvijas nevēlamo personu sarakstā iekļāvusi Maksimu Vinkleru, liecina ministres publikācija tviterī.

Viņam noteikts aizliegums ieceļot Latvijā.

Braže skaidro, ka šis lēmums pieņemts, pamatojoties uz Imigrācijas likuma 61. pantu. Tas nosaka, ja ārzemnieks ir Latvijai nevēlama persona, par viņa iekļaušanu nevēlamo personu sarakstā lemj ārlietu ministrs.

Ārlietu ministrijas (ĀM) pārstāvji atzīmē, ka Latvija visstingrākajā veidā nosoda Krievijas 2014.gadā sākto agresiju pret Ukrainu un tās teritoriālo nedalāmību, kā arī neizprovocēto un neattaisnojamo pilna apjoma militāro uzbrukumu Ukrainai.

Tāpēc ĀM sadarbībā ar kompetentajām iestādēm, tostarp Valsts drošības dienestu, izvērtē tās redzeslokā nonākušos faktus un atbilstoši Imigrācijas likumam nosaka, vai personas iekļaujamas Latvijas nevēlamo personu sarakstā, liedzot tām ieceļot Latvijā uz nenoteiktu laiku. Atsevišķos gadījumos ĀM par to informē publiski.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka Vinklers ir blogeris un aktīvi atbalsta Krieviju.

10. augustā Dzintaros notika komiķa Maksima Galkina koncerts, kuru apmeklēja arī Vinklers, cenšoties mākslinieku izprovocēt. 

Incidents notika koncerta otrajā daļā, kad Galkins devās lejā zālē, lai aprunātos ar skatītājiem. Kad viņš piegāja pie viena no vīriešiem, kurš izrādījās Vinklers, tas paziņoja, ka ir īpaši nopircis biļeti pirmajā rindā, lai pateiktu māksliniekam, ka "viņš ir dalbajobs".

Galkins neapmulsa un pateicās provokatoram par viņa naudas iztērēšanu koncertam. "Jūsu nauda dos labumu manai ģimenei. Liels paldies, lai jums veicas!" sacīja Galkins, kurš Dzintaru koncertzāli piepildīja divas dienas pēc kārtas, un biļešu cenas pirmajā rindā uz šo koncertu sasniedza 200 eiro.

Drīz vien kopā ar citiem, kas vēlējās māksliniekam dāvināt ziedus, provokators no pirmās rindas brīvi piegāja pie skatuves un mēģināja Galkinam pasniegt pušķi, taču komiķis atteicās to pieņemt.

"Es neņemšu no jums ziedus - tas jums ir pārāk liels gods. Šis nav jūsu priekšnesums. Kad jūs būsiet tik izcils cilvēks, ka varēsiet atvest uz šo zāli 2000 cilvēku, tad jums būs iespēja uzstāties, bet pagaidām sekojiet Krievijas kuģim,” no skatuves, skanot skaļiem aplausiem, sacīja Galkins.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu