Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Pabriks būs Ijaba padomnieks drošības un ārpolitikas jautājumos (1)

Partijas "Latvijas attīstībai" valdes līdzpriekšsēdētājs, bijušais aizsardzības ministrs Artis Pabriks piedalās "Patria" grupas uzņēmuma "Defence Partnership Latvia" militārās tehnikas ražotnes atklāšanas pasākumā Valmierā.
Partijas "Latvijas attīstībai" valdes līdzpriekšsēdētājs, bijušais aizsardzības ministrs Artis Pabriks piedalās "Patria" grupas uzņēmuma "Defence Partnership Latvia" militārās tehnikas ražotnes atklāšanas pasākumā Valmierā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Eiropas Parlamenta (EP) deputāta Ivara Ijaba (LA) padomnieks drošības, aizsardzības un ārpolitikas jautājumos Rīgas birojā būs bijušais aizsardzības ministrs Artis Pabriks (LA), aģentūru LETA informēja politiķa pārstāvji.

Tāpat deputāta Rīgas birojā darbu turpinās Dace Bargā un Edgars Jaunups. Abi strādā pie Ijaba sabiedrisko attiecību un komunikācijas jautājumiem. Bargā atbildīga arī par sociālo tīklu platformu saturu un pasākumu organizēšanu, kā arī deputāta Rīgas dienaskārtību. Jaunups sniedz Ijabam juridiskos padomus un konsultē lēmumos par politisko stratēģiju.

Savukārt Briselē darbu kā padomnieks Ijaba birojā turpinās Kārlis Ralfs Lapiņš, bet septembrī komandai pievienosies Miks Strazdiņš. Darbinieki EP birojā strādās gan pie Ijaba Briseles dienaskārtības un aktuālajiem likumprojektiem, gan dažādiem citiem Eiropas Parlamenta biroja ikdienas pienākumiem.

Ijaba prioritāte EP būs reģiona drošība un aizsardzība, tas Latvijai nozīmējot virkni praktisku izaicinājumu, kuriem nepieciešams arī Eiropas atbalsts.

Deputāta ieskatā, jāturpina darbs pie ES un Latvijas ekonomikas izaugsmes, jāstiprina vienotais tirgus, kā arī jāatbalsta mūsu zinātne un inovācijas.

"Viens no maniem uzdevumiem turpmākajiem gadiem ir plašākas un gudrākas sadarbības veidošana starp ES dalībvalstīm zinātnē, izglītībā un veselībā. Lai sasniegtu izvirzītos mērķus, esmu izveidojis uzticamu un spēcīgu profesionāļu komandu," norāda Ijabs, piebilstot ka šajā sasaukumā darbu birojā turpina trīs līdzšinējie darbinieki un pievienojas arī divi jauni kolēģi.

Kā ziņots, jaunajā EP sasaukumā Ijabs turpinās darboties Iekšējā tirgus un patērētāju aizsardzības komitejā, Ekonomikas un monetārā komitejā un Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas komitejā. Ijabs ievēlēts arī par savas politiskās grupas "Renew Europe" viceprezidentu.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu