Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

ASV prezidenta vēlēšanas: Kenedijs varētu izstāties no cīņas un atbalstīt Trampu

ASV prezidenta amata kandidāts Roberts Kenedijs.
ASV prezidenta amata kandidāts Roberts Kenedijs. Foto: AP/Scanpix

Sagaidāms, ka neatkarīgais ASV prezidenta amata kandidāts Roberts Kenedijs juniors izstāsies no cīņas par Balto namu, vēsta Savienoto Valstu mediji.

Pēc izstāšanās no cīņas Kenedijs varētu paust atbalstu republikāņu kandidātam Donaldam Trampam, vēsta laikraksts "New York Times" un telekanāls CNN.

Atbalsts Kenedijam visā valstī ir 8,7%, liecina tīmekļa izdevuma "The Hill" šonedēļ veiktās aptaujas dati.

Analītiķi uzskata, ka saspringtajā cīņā starp demokrātu kandidāti Kamalu Herisu un republikāni Trampu Kenedija atbalstītāju balsis varētu noteikt iznākumu dažos svārstīgajos štatos.

Kenedijs, Amerikas slavenākā politiskā klana atvase, ir vides tiesību jurists un ilggadējs vakcīnskeptiķis, bet viņa kampaņai neizdevās gūt atbalstu vidusmēra vēlētāju vidū.

Trešdien Kenedija kampaņa paziņoja, ka viņš piektdien teiks runu Arizonas štatā. Piektdien šajā pavalstī notiks arī Trampa kampaņas pasākums.

Kenedija kampaņas viceprezidenta amata kandidāte Nikoleta Šanahana intervijā šonedēļ deva mājienu, ka Kenedijs varētu izstāties no cīņas un paust atbalstu Trampam.

Republikāņu kandidāts otrdien telekanālam CNN sacīja, ka "noteikti" būtu atvērts Kenedija lomai savā administrācijā, ja tiktu ievēlēts.

"Viņš ir izcils cilvēks. Viņš ir ļoti gudrs cilvēks," Tramps sacīja CNN. "Es viņu pazīstu jau ļoti ilgu laiku."

"Es nezināju, ka viņš domā par izstāšanos, bet, ja viņš domā par izstāšanos, es noteikti būtu tam atvērts," sacīja Tramps.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu