“Par matemātiku es varētu runāt no rīta līdz vakaram,” aizrautīgi sāk Ernests Kazakevičs, kurš par skaitļu zinātni runā tā, ka mute paliek vaļā pat tiem, kuru interese par šo priekšmetu beidzās līdz ar sekmīgu skolas absolvēšanu. Nu viņš ar savām izcilajām zināšanām ir guvis popularitāti platformā “TikTok”, kur viņa veidotos video skatās desmitiem tūkstošu matemātikas entuziastu un vienkāršu skolēnu, kuri izmisīgi cenšas saprast, kā tie burti skaitās kopā un kas tā tāda kombinatorika vispār ir.

Kā jau sociālo mediju plašajos laukos bieži gadās, Ernesta pirmie “TikTok” video neguva popularitāti. Arī pirmo “YouTube” tiešraidi noskatījās tikai viens cilvēks – Ernesta tuvs draugs, kurš vienkārši gribēja viņu atbalstīt. “Tad man nedaudz nolaidās rokas – domāju, ka nekas man nesanāks,” stāsta Ernests, vienlaikus atzīstot, ka pirmie video nebija pārāk kvalitatīvi.

Taču straujiem soļiem tuvojās pavasaris, kas topošajiem pamatskolas un vidusskolas absolventiem nes milzu satraukumu par gaidāmajiem eksāmeniem. Tāpēc Ernests izvilka savu trumpi – viņš nolēma izveidot video, kur atrisina pagājušā gada matemātikas eksāmenu, kuru pats nokārtoja nevainojami, saņemot visus 100%.