Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Rīgas seniori notic meliem par nelaimē nonākušu radu un atdod krāpniekiem 210 000 eiro (3)

Foto: Shutterstock

Noticot stāstam par negadījumā iekļuvušu tuvinieku, Rīgas seniori krāpniekiem atdevuši 210 000 eiro, informēja Valsts policija.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes izmeklēšanā ir 16 kriminālprocesi par pensijas vecuma sieviešu apkrāpšanu šā gada augustā. Lielākajā daļā gadījumu cietušas Pārdaugavas iedzīvotājas.

Sievietes saņēmušas zvanu no nepazīstamas personas, kas runājusi krievu valodā un sacījusi, ka zvana no policijas un viņu tuvinieks iesaistīts ceļu satiksmes negadījumā un viņam draudot lielas nepatikšanas. Lai it kā izvairītos no kriminālprocesa sākšanas pret negadījumā iekļuvušo personu, viltvārži sazvanītajiem iedzīvotājiem prasījuši lielu naudas summu.

No tiem, kuriem nav bijusi prasītā summa, pieņemts arī mazāk naudas. Kāds nodevis kurjeram 4000 eiro, cits 8000 eiro,

bet kāda sieviete atdevusi naudas kurjeram pat 50 000 eiro skaidrā naudā.

Lielākoties cietušie naudu atdevuši, tiekoties ar noziedznieku atsūtīto kurjeru klātienē, bet kādā gadījumā nauda pat nodota svešiniekam pa logu.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka noziedznieki zvanījuši no zvanu centra ārpus Latvijas, izmantojot numuru viltošanas tehnoloģijas.

LETA jau rakstījusi, ka šāda krāpšanas shēma tiek izmantota jau daudzus gadus un atsevišķos kriminālprocesos noziedzniekus izdevies arī aizturēt.

Policija īpaši uzsver, ka ne viņi, ne citu tiesībsargājošo iestāžu darbinieki nekad nezvanīs, lai prasītu naudu. Policija aicina iedzīvotājus brīdināt savus gados vecākos tuviniekus par šāda veida krāpniecību un atgādināt, ka nekādā gadījumā nedrīkst nodot svešiniekiem naudu vai atklāt savus bankas kontu piekļuves datus.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu