Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Foto Bērnu slimnīcā aizvadīta Parasporta diena

Foto: Publicitātes foto

Bērnu slimnīca sadarbībā ar Bērnu un jauniešu parasporta apvienību jau otro gadu pēc kārtas organizēja aizraujošas un jautras sportiskas aktivitātes, lai iepazīstinātu bērnus un viņu vecākus ar parasporta iespējām. Bērni ar kustību, dzirdes vai redzes traucējumiem varēja izmēģināt savus spēkus septiņās parasporta disciplīnās un kopā ar vecākiem konsultēties ar treneriem.

Liela daļa bērnu ar kustību, dzirdes vai redzes traucējumiem ikdienā apmeklē rehabilitācijas nodarbības, bet vien nedaudzi iesaistās arī savām spējām atbilstošā sportošanā. Kopumā Latvijā dzīvo vairāk nekā 6000 bērnu, kuru dzīvi viņu vecāki un pedagogi varētu padarīt priecīgāku un veselīgāku, atrodot vietu un veidu, kā nodarboties ar parasportu pieredzējušu treneru vadībā. Iespējas ir, tās tikai jāizmanto!

"Parasporta nodarbības ir ļoti svarīgas, lai bērniem ar invaliditāti nodrošinātu iespēju attīstīt savas prasmes un spējas, tas ir arī loģisks turpinājums rehabilitācijas procesam. Fiziskās aktivitātes, sportošana ikvienam rada prieku, labsajūtu, mazina trauksmi, uzlabo miegu un spēju koncentrēties, ceļ bērna pašvērtējumu, kā arī palīdz uzturēt optimālu svaru. Bērniem ar kustību traucējumiem dalība sporta aktivitātēs veicina iekļaušanos vienaudžu vidū, līdz ar to uzlabojas komunikācijas prasmes un spēja tikt galā ar ikdienas pienākumiem. Būtiski, ka sportošana bērniem ar invaliditāti palīdz sasniegt augstāku neatkarības līmeni ikdienas dzīvē. Parasporta diena Bērnu slimnīcā jau pagājušajā gadā ļāva vairākām ģimenēm no visas Latvijas iepazīties ar parasporta pamatiem un uzzināt par iespējām ar to nodarboties; šogad dalībnieku bija vairāk, tāpēc esam gandarīti par notikumu, kas kļuvis par Bērnu slimnīcas tradīciju," atzīst Gunta Kristapsone, Bērnu slimnīcas Rehabilitācijas klīnikas vadītāja.

Parasporta dienas aktivitātēs, kas notika Bērnu slimnīcas ārtelpā, piedalījās 30 bērni. Atraktīvās sporta nodarbības vēroja arī citi Bērnu slimnīcas apmeklētāji, kā arī darbinieki.

"Bērni ar kustību, redzes un dzirdes traucējumiem Latvijas sabiedrībā nereti iekļaujas ar grūtībām, tāpēc kvalificētiem speciālistiem ir svarīgi apvienot spēkus, lai visiem bērniem nodrošinātu vienlīdzīgas iespējas nodarboties ar sportu. Mūsu mērķis ir parasporta nodarbības bērniem pārvērst no teju ekskluzīvas iespējas, kā tas šobrīd ir Latvijā kopumā, par ikdienas aktivitātēm, kas pieejamas ikvienam bērnam ar invaliditāti," stāsta Natālija Novikova, biedrības "Bērnu un jauniešu parasporta apvienība" prezidente.

Parasporta dienas aktivitātēs iesaistījās arī bērnu ar invaliditāti vecāki. Viņiem, kā arī citiem Bērnu slimnīcas apmeklētājiem, bija iespēja apgūt vai atsvaidzināt pirmās medicīniskās palīdzības sniegšanas iemaņas speciālistu vadībā.

Vairāk informācijas par parasporta nodarbībām var iegūt šeit

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu