Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Krievija sāk kriminālizmeklēšanu par žurnālistu reportāžām no Kurskas apgabala (13)

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Krievijas Federālais Drošības dienests (FSB) sācis kriminālizmeklēšanu pret žurnālistiem, tai skaitā raidorganizācijas CCN korespondentu, par ziņošanu no Ukrainas kontrolētās Krievijas Kurskas apgabala teritorijas.

Izmeklēšana sākta pret CNN žurnālistu Niku Patonu Volšu un divām ukraiņu žurnālistēm par "nelegālu Krievijas robežas šķērsošanu", par ko var tikt piemērots līdz pieciem gadiem ilgs cietumsods.

FSB paziņoja, ka žurnālisti drīzumā tiks izsludināti starptautiskajā meklēšanā.

Žurnālisti filmēja videomateriālu Ukrainas armijas kontrolētajā teritorijā pie Sudžas.

Patons Volšs ir CNN galvenais korespondents starptautiskās drošības jautājumos. Viņš no Sudžas pārraidīja reportāžu 16.augustā. Patons Volšs ir britu žurnālists, kurš iepriekš bijis laikraksta "The Guardian" un televīzijas kanālā "Channel 4 News" Maskavas korespondents.

Izmeklēšana sākta arī pret Diānu Butsko, kura ziņoja no Sudžas vietnei "Hromadske", un Olesju Boroviku, kura strādā telekanālā "My-Ukraina".

FSB līdzīgas krimināllietas ierosinājis arī pret diviem itāļu žurnālistiem, kuri ziņoja no Sudžas. Saistībā ar viņu reportāžām Krievija izsauca arī Itālijas vēstnieku.

Kā ziņots, Ukrainas armija uzbrukumu Kurskas apgabalā sāka 6.augustā, pārraujot krievu robežapsardzību Sudžas rajonā, bet pēc tam sākot strauju virzību arī blakus esošajās teritorijās. Tādējādi, karadarbībai pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma ilgstot jau trešo gadu, Ukraina beidzot pārnesusi karu uz pašas agresorvalsts teritoriju.

Ukrainas armija Kurskas apgabalā savā kontrolē pārņēmusi vairāk nekā 90 apdzīvotās vietas, un Krievija atzinusi, ka bijusi spiesta evakuēt vairāk nekā 120 000 cilvēku.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu