Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

No kūku konkursa līdz nopietnām diskusijām – apmeklē “Riga Food” pasākumus!

Foto: Publicitātes foto

5.–7. septembrī pārtikas industrijas izstāde “Riga Food” piedāvā vēl nebijuši plašu pasākumu programmu gan profesionāļiem, gan gardēžiem. Trīs dienās līdzās izstādes ekspozīcijai norisināsies teju 60 pasākumi – kvalitātes konkursi, meistaru sacensības, aizrautīgas diskusijas, izglītojoši semināri, jauno produktu prezentācijas un degustācijas.

“Riga Food 2024” oficiālā atklāšanas ceremonija notiks 5. septembrī plkst. 11.00 uz Galvenās skatuves hallē Nr. 2.

Foto: publicitātes

“Inovāciju sviests”

Trīs dienas uz “Riga Food” Galvenās skatuves notiks aktuālas diskusijas, kam dots diezgan provokatīvs nosaukums – “Inovāciju sviests”. Šajās sarunās piedalīsies dažādi pārtikas nozares eksperti, kas nebaidās runāt par problēmām, trūkumiem un vēlamajiem uzlabojumiem. 5. septembrī interesenti aicināti uzzināt par jaunākajām testēšanas iespējām uzturvērtības marķēšanai, diskutēt par bezglutēna pārtiku, vides un sociālajiem izaicinājumiem ēdināšanas nozarē, 6. septembrī norisināsies diskusijas par iepakojuma dizainu un ilgtspēju, alternatīviem olbaltumvielu avotiem, savukārt 7. septembrī – par pārtikas izšķērdēšanu un aizmirstajiem ēdieniem. “Inovāciju sviests” programmu organizē Latvijas Tehnoloģiskais centrs un Eiropas Biznesa atbalsta tīkls Latvijā (EEN).

Baltijas labākās garšas

5. septembrī otro reizi Ķīpsalā notiks pārtikas kvalitātes konkurss “The Baltic Taste Award 2024”, kurā Latvijas, Lietuvas, Igaunijas ražotāju izcilākos produktus vērtēs starptautiska žūrija. Arī izstādes apmeklētājiem būs unikāla iespēja ielūkoties konkursa norisē un profesionālās žūrijas locekļu darbā. Savukārt visus konkursam iesniegtos produktus varēs apskatīt 6.–7. septembrī Izstāžu centra Ķīpsalā vestibilā. Konkursa medaļu ieguvēji tiks paziņoti 7. septembrī plkst. 12.00 konkursa “The Baltic Taste Award 2024” uzvarētāju apbalvošanas ceremonijā. Vairāk par dalību konkursā var uzzināt: https://bta.chef.lv/lv

Foto: Publicitātes

Bārmeņu un viesmīļu sacensības

Pirmajā izstādes dienā uz “Gemoss” skatuves interesenti ir aicināti vērot kokteiļu konkursu “Monin Cup Latvia 2024”. Šī gada tēma – “LOW is MORE”. Talantīgi bārmeņi gatavos alternatīvus, inovatīvus un neaizmirstamus dzērienus, kā arī centīsies celt kokteiļu jaukšanas prasmes jaunā līmenī, ievērojot pasaulē aktuālo The no- and low-ABV tendenci. Savukārt 6. septembrī Ķīpsalā norisināsies viesmīļu konkurss “Latvijas viesmīlības zvaigzne 2024”, kura mērķis ir novērtēt labākos viesmīlības nozares speciālistus, veicinot pakalpojumu kvalitāti.

Kūku konkurss

7. septembrī uz “Gemoss” skatuves notiks jau apmeklētāju iemīļotais kūku konkurss “Paaudžu mantojums”, kurā sacentīsies kūku meistares no visas Latvijas. “Konkurss ir lieliska iespēja apzināt reģionu cepējus gan profesionālā, gan mājražošanas līmenī. Mēs vēlamies popularizēt un aktualizēt konditora profesiju, iedrošināt kūku cepējus parādīt savas prasmes plašākam cilvēku lokam. Salīdzinot ar pagājušo gadu, latiņa nu jau ir augstāka. Šogad būs vēl jaudīgāk – konkursam ir pieteiktas trīsstāvu kūkas dažādās krāsās. Būs īsta kūku ballīte! Turklāt esam sarūpējuši lielisku balvu fondu,” stāsta pasākuma vadītāja, “Gemoss” šefpavāre Ina Poliščenko.

Pavāru un pavārzeļļu cīņas

Jau tradicionāli talantīgākie un drosmīgākie pavāri no visas Latvijas pulcēsies “Riga Food”, lai mērotos spēkiem pavārmākslā. Par tituliem “Latvijas gada pavārs 2024” un “Latvijas gada pavārzellis 2024” sacentīsies Agate Batraga un Rodrigo Vilhelms Nežborts no restorāna “Ferma”, Dinārs Zvidriņš un Dāvids Ivanovs no restorāna “Entresol”, Viktors Naumenko un Iļja Lukošus no “Central Cafe Jelgava”, Mārtiņš Pupurs (strādā Norvēģijā) un Elīza Ulmane, Renārs Purmalis un Ēriks Zariņš no restorāna ”Buržujs”. Un kāds no minētajiem pavāriem mājās dosies ar ceļojošo ““Reaton” Zelta pavārnīcu”! Šī gada konkursa devīze – “Ilgtspējīga virtuves darbība jeb virtuve bez atkritumiem”.

Vēl izstādē 7. septembrī norisināsies Baltijas profesionālo skolu komandu konkurss “Zero Waste Challange 2024”, kas aicina jaunos pavārus domāt ne tikai par ēdiena garšu, bet arī tā izniekošanas un atkritumu daudzuma jautājumiem.

Restorānu konditoru konkurss

Lai popularizētu konditorejas nozari un konditora profesiju, 6. septembrī “Riga Food” pirmo reizi būs konkurss “Latvijas gada restorāna konditors”, kur par “Lavazza” zelta krūzi sacentīsies Latvijas labākie konditori un pavāri. Konkursantu vidū Anastasija Kazuļa no maiznīcas “Mīkla”, Jeļizaveta Kuzmina no restorāna “Whitehouse”, Valērija Čudova no “Restorānu banketu servisa” un Andrejs Botikovs. Interesenti Ķīpsalā varēs vērot, kā konkursanti gatavos divus saldos ēdienus.

Foto: publicitātes

 

“Riga Food 2024” detalizētu pasākumu programmu skatiet: https://ej.uz/wno1

”Riga Food” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1. www.bt1.lv

 

Izstādes darba laiks:

5.–6. septembris 10.00–18.00

7. septembris 10.00–17.00

Biļetes:

Pieaugušajiem – 7,00 €

Iepriekšpārdošanā biļetes lētāk: www.bt1.lv/rigafood/buytickets.ph

 

Uz augšu